Ad Banner

Feature

To Filmfreaks på Eventyr – Juni måned

Foto: Copilot

Af Henrik Brandt
2 juli, 2024

Højtiden er over os, for Blockbuster-sæsonen er officielt skudt i gang... men hov, hvor er filmene?

Juni har været som en mid-season finale i en tv-serie, hvor de første episoder virkelig har gjort 2024 til en af de bedste filmår. Men den her mid-season finale har været lidt anti-klimatisk og måske endda direkte skuffende?

Foyerern i Nfbio, Odense. Foto. Henrik Brandt

Inside Out 2 har taget verden med storm, men…

Man kan vidst roligt sige, at Inside Out 2 har været den altdominerende film i denne måned. Bare efter to uger efter udgivelsen, havde filmen tjent mere end Dune: Part 2 som var den daværende indehaver som den mest indbringende film i 2024. Bad Boys: Ride or Die har også fået baghjul som Arkaden har kunne kunne fortælle om. Hen over den weekend vi lige har passeret, kom filmen ind i den fornemme “$1 billion-club” – altså klubben bestående af film der har indtjent $1 billion dollars (næsten 7 mia. kroner!), og i skrivende stund den 18. mest indbringende animationfilm. Selvom filmen har taget verden med storm og har fået fremragende anmeldelser inklusiv af vores kollega Lasse, er det ikke den film der har vundet vores hjerter – det er en helt anden film.

Billede af Bad Boys: Ride or Die-plakaten. Foto. Henrik Brandt

Og nej, det er heller ikke Bad Boys: Ride or Die, der har fanget vores hjerter. Juni måned har lige på falderebet undgået total fiasko med at give os en fantastisk spændings-gyser med filmen A Quiet Place: Day One. Henrik “Fynboen” var så heldig at komme til pressevisningen af filmen, og du kan læse den anmeldelse her. Natasha deler samme begejstring, måske endda i højere grad?

Genudsendelser på det store lærred

Spider-Man 2. Foto. Sony

Når nu ikke programmet er fyldt med typiske Sommer-Blockbuster titler, så er det godt, at ældre film kan pynte på programmet. I den sidste weekend i juni, fløj Spider-Man-filmene tilbage i biograferne i forbindelse med 20-års jubilæet af Spider-Man 2. Men det er ikke kun Spider-Man 2 der kravlede ind i biograferne, det er samtlige Spider-Man-film siden 2002 og frem til Across the Spider-Verse fra sidste år. I forbindelse med genudgivelserne af filmene, har vi lavet en Feature netop om Spider-Man og vores holdninger til filmene. Du kan hoppe ind her, og læse vores holdninger til Spider-Man 2 og de andre film og læse hvordan de ligger i forhold til hinanden – Spoiler! Vi er ikke enige..!

“Juni har været lidt træls” – Fynboen

Det kan godt være at Bad Boys: Ride or Die og Inside Out 2 har været de mest omtalte film i denne måned og har fået en fin medvind med positive anmeldelser, men som skrevet tidligere, så er det A Quiet Place: Day One der har løbet med min interesse og glæde ved at gå i biografen. Det var ikke fordi Inside Out 2 var dårlig – på ingen måde. Jeg var virkelig underholdt og jeg synes at den havde den velkendte Pixar humor. Men i sidste ende var den meget ligesom etteren. Ride or Die derimod, var ikke lige min kop te. Jeg fik næsten ondt i hovedet af de konstant håndholdte og rystende kameravinkler og den rungende bass – ja, jeg lyder godt nok som en gammel og sur mand. Men filmen havde til tider ret fede actionsekvenser der smagte lidt af pølsemandens John Wick.

Nfbio, Odense. Foto. Henrik Brandt

Til sidst vil jeg lige hurtigt runde de andre film der er udkommet denne måned – som jeg altså har set, for det har altså været en tæt på katastrofal måned. Det er altså skidt når en som jeg, der meget gerne vil i biografen, ikke kan finde noget interessant at se. Så jeg genså Furiosa og Hit Man en ekstra gang. The Watchers var godt nok noget af en papirtynd og undervældende oplevelse. Selv hvis du kan lide film af M. Night Shyamalan, vil der ikke været noget at komme efter i den her, som i øvrigt er instrueret af hans datter. Så mine anbefalinger denne måned er meget sparsomme, men der er trods alt to stk.

1. A Quiet Place: Day One – 4 (store) ud af 6
2. Inside Out 2 – 4 ud af 6

IMAX-fanatikeren mangler stadig sin månedlig IMAX tur

Ligesom Henrik må jeg erklærer mig enig i, at juni måned var noget af en sløv måned. Til trods for at jeg kom i biografen 13 gange, så er det kun 3 af filmene, som har gjort et indtryk på mig. Ingen har dem har dog været i IMAX, da kun A Quiet Place: Day One har været vist inde i IMAX salen, men det var ikke lige en prioritet for mig, at se filmen inde i den sal. Så jeg holdte mig til mit BioPlus medlemskab hos Nordisk Film. Til gengæld kommer den til at stå på IMAX, når jeg her i juli skal ind og se Twisters i IMAX salen hos Vue. En film jeg er sikker på vil blive ekstra vild at se i IMAX format.

Ligesom Fynboeren så var jeg også vild med A Quiet Place: Day One. Måske lidt mere end ham? I skrivende stund har jeg set filmen to gange, og der kommer en tredje gang lige rundt om hjørnet. En fjerde gang er heller ikke udelukket. En ting er i hvert fald sikker, og det er at Luptia Nyong’o og Joseph Quinn er vanvittig gode i filmen, og det er på grund af dem, at jeg har lyst til at se filmen igen og igen.

Dernæst må vi ikke glemme Inside Out 2. Jeg var nok noget mere begejstret over denne film end kære Henrik. Filmen fik både min veninde og mig selv til at græde, og ligesom IF: Fantasivenner så mindede filmen dig om ens egen barndom, og giver noget nostalgi.

Imperial biograf. Foto: Natasha Jensen

Den sidste film, som fortjener at blive fremhævet er One Life med Anthony Hopkins i hovedrollen. En film som er utrolig rørende, og endnu en som fik hevet en eller flere tårer frem i mig. Er man interesseret i tiden omkring 2. Verdenskrig og ikke mindst historier, som er baseret på virkelighed, så vil den her film falde i god smag hos dig.

Ellers kan jeg kun erklærer mig enig i, at Bad Boys: Ride or Die var noget af et flop. Derudover har juni været en sløv måned, men så er det godt, at vi kunne gense film som Spider-Man i biograferne. Ellers kan jeg i hvert fald forslå disse tre film:

1. A Quiet Place: Day One – 5 ud af 6
2. Inside Out 2 – 5 ud af 6

3. One Life – 4 ud af 6

Bliver juli mon bedre?

Først og fremmest skal vi selvfølgelig lige finde ud af hvem er der har flest biografture. Natasha er på hele 61, mens Henrik er på 50 biografbesøg.

Juni var en kedelig måned, men juli tyder på at blive meget bedre med store film som Deadpool & Wolverine og andre film som Twisters, Kinds of Kindness, Grusomme Mig 4 og måske filmen The Bikeriders også vil kunne noget?

Om skribenten:

Natasha Jensen – Skribent & Anmelder

Når Natasha ikke ser film, så vejleder hun folk i løb og triatlon. Hun er også kendt som ‘Løber Natasha’, fordi der skal løbes lidt for at forbrænde alle popcornene. Hvis du tager et kig på hendes YouTube historik, så vil den bestå af en stor nysgerrighed om, hvordan Hans Zimmer og Ludwig Göransson laver deres musik, og hvordan Christopher Nolan arbejder med IMAX.

Om skribenten:

Henrik Brandt – Skribent & Anmelder

Henrik lever og ånder for fantastiske, eventyrlige og skræmmende oplevelser – både i spil, film og tv-serier. Specielt dyrker han Star Wars, alt inden for superhelte -og gysergenren, og singleplayer-oplevelser på sin Playstation som ekstremsport. I stedet for at gå i kirke, bruger han tiden på at sidde i de hellige biografsales dunkle mørke, og bevidner filmenes fantastiske fortællinger som de er skabt til at blive oplevet.

© Copyright - arkaden.dk