Ad Banner

Feature

To Filmfreaks på Eventyr – Maj måned

Foto: Copilot

Af Henrik Brandt
31 maj, 2024

Maj måned lakker mod enden, så vi - Natasha og Henrik har endnu en gang været på eventyr i de dunkle (og dejlig afkølet) biografsale.

Maj måned har traditionelt været en tid, hvor biograferne begynder at varme op til sommerens blockbuster-sæson, og med film som The Fall Guy, Kingdom of the Planet of the Apes og Furiosa: A Mad Max Saga, er vi blevet varmet op – eller er vi?

Nordisk Film Biografer, Odense. Foto: Henrik Brandt

Foruden blockbusterne, har vi fået et nyt bekendtskab med tegneserie-figuren, Garfield – 20 år efter den famøse live-action film med Tommy Kenter som den dansktalene orange hankat. Man må også sige at produktionsselskabet A24 virkelig har slået sig fast som en stor spiller på markedet. De er efterhånden blevet et stempel af høj kvalitet. Alene i år har de udgivet film som Dream Scenario, The Zone of Interest, og senest Civil War (som begge filmfreaks stadig er helt vilde med). I maj har vi fået den næste i rækken med Love Lies Bleeding, som dog har fået en blandet modtagelse af de to filmfreaks.

Fynboen er blevet ramt af blockbuster – og måske lidt af sommer-feberen

Imens solen og det gode vejr har varmet den danske befolkning op, har biografsæderne varmet mig godt og grundigt op. Jeg ved ikke om det er på grund af solens overdosis af D-vitaminer, at jeg har følt mig overvejende underholdt i Maj måned.

Nordisk Film Biografer, Odense. Foto: Henrik Brandt
Svedig, liderlig og en popcorn menu

Ja, solens stråler kan have mange reaktioner, men i det her tilfælde er det ikke solen, men filmene i biografen. Jeg har fået set de to mest svedige og liderlige film i år, nemlig Challengers og Love Lies Bleeding. Selvom filmene umiddelbart ikke ligner hinanden, så deler de mange ens tematikker. Først og fremmest oser begge film af romantik, liderlighed, og spændstige, muskuløse og svedige kroppe – men de har også dybere temaer som seksualitet. Noget andet filmene har til fælles er, hvor eminente de er til at portrætterer tidsperioden de foregår i, og hvor gennemført æstetikken og stemningen er – Ak ja, det er bare Natasha der ikke forstår sig i god filmkunst ¯\_(ツ)_/¯

Rise of the blockbusters
Cinemaxx, Fisketorvet. Foto: Henrik Brandt

Som skrevet i introen, er vi – i hvert fald på papiret, blevet forkælet med nogle ret heftige blockbustere. Vi har fået den tiende(!) Abernes Planet-film, prequel-filmen til en af de bedste actionfilm i nyere tid (Mad Max: Fury Road); Furiosa og The Fall Guy – filmen der skulle redefinere action-genren, og give stuntmænd den hæder som de er berettiget. Desværre levede to ud af tre ikke op til mine forventninger og forhåbninger – værst var The Fall Guy som bare føltes som en parodi på actionfilm, med en kedelig og forudsigelig historie, men værst af alt, dårlig udførte actionscener og knastør humor. Furiosa var knapt så negativ en oplevelse, men stadig ikke levede helt op til forhåbningerne. Abernes Planet-filmen derimod, var virkelig god, spændende og sindssyg flot – du kan læse min anmeldelse af filmen her.

…Og de andre

Jeg fik catchet op på april med filmen Monkey Man, og hold nu kæft en actionbasker af dimensioner! The Fall Guy ligner jo et afsnit fra Bamses Billedbog til sammenligning. Jeg fik også set de to animationsfilm, The Garfield Movie og IF: Imaginary Friends. Som en mangeårig stor fan af Garfield, blev jeg ret undervældet af fortællingen i filmen som bare føltes “out of character” og generisk, men i mere grad af IF: Imaginary Friends. Når man har skuespillere som Ryan Reynolds, Phoebe Waller-Bridge, Emily Blunt, Amy Schumer, Bradley Cooper, Brad Pitt og Steve Carell på rollelisten, synes jeg godt man kan forvente meget (meget!) mere. Jeg holder virkelig af John Krasinski, men han skal nok bare gå tilbage til A Quiet Place-filmene hvor der ikke er så meget dialog.

Mangler du en god anbefaling til en (eller flere) biograffilm, så kommer mine bud her:

1. Kingdom of the Planet of the Apes – 5 uf af 6
2. Monkey Man – 5 ud af 6
3. Love Lies Bleeding – 5 ud af 6
4. Furiosa: A Mad Max Saga – 4 ud af 6

MovieHouse Hellerup. Foto: Natasha Jensen

IMAX-fanatikerens stille maj måned… eller hvad?

Man kan diskutere hvad en stille måned er, når den ”kun” har stået på 11 biografture for Natasha. I modsætning til de 17 turer i biografen som april måned endte med, så virker 11 ikke som så mange for IMAX-fanatikeren, som heller ikke har været i IMAX hele maj måned. Hvilken tom og ensom følelse det dog er! 

I modsætning til fynboen Henrik, så jeg var stor fan af filmen IF: Fantasivenner. Jeg elskede den film, og følte jeg var tilbage i min barndom, hvor jeg også havde en form for fantasivenner. Mine fantasivenner var dog ikke lige så cool, som den i IF. 

Derudover bød maj på en del skuffende film ifølge mig. Jeg har bådet fået set nogle af de film, som jeg ikke nåede i april måned heriblandt Abigail, som var ikke var et hit hos mig eller min veninde, men også den del af de nye. Størstedelen af dem har dog ikke fået mange stjerner af mig i denne omgang.

Månedens mest upopulære holdning? I think so!

Hvilken upopulær mening hentyder jeg til? Denne her: så god er Furiosa altså heller ikke. Alle er helt oppe og køre over filmen, men jeg syntes filmen var langtrukken den første halvanden time, og der var mange ting, som ikke gav mening i filmen eller manglede lidt uddybning. Jeg var egentlig bare ikke solgt til filmen for at gøre det simpelt. Den fangede mig ikke, som jeg ellers havde håbet på, og jeg syntes at den langt fra (altså alt for langt fra) lever op på nogen måde til Mad Max: Fury Road.

De tre magiske stjerner fra Natasha

Henrik pointerede så fint for mig, at jeg giver 3 stjerner til mange film – og det er faktisk meget sandt! Særligt i denne måned har jeg givet 3 stjerner (eller mindre) til mange film.

Jeg vil nævne Fuld af Kærlighed, som månedens værste film. Den var forfærdelig langtrukken og kedelig, og jeg endte med at få mig nogle små middagslure undervejs i filmen, og det er en førstegangsoplevelse for mig at falde i søvn i biografen. Den film er jeg så kritisk overfor, at jeg kun vil give den 1 stjerne.

Henrik nævner også Love Lies Bleeding, som en af hans top 3 film i denne måned. Der må jeg melde mig uenig med min filmpartner. For mig lå den kun på små 3 stjerner, da den film var lidt for speciel og ikke helt min smag. Jeg sad med en ‘what the fuck was that’ følelse efter filmen – og ikke på den gode måde!

Kan jeg komme med mere negativt om flere film nu? Ja, det kan jeg (desværre).

The Fall Guy – hvilken skuffelse den film var! Jeg havde forventet så meget mere af denne film, og den skuffede big time. Den er hverken så sjov, som den prøver på at være og det er en af de film, hvor traileren er bedre end selve filmen.

Det er svært for mig at nævne mine top 3 for maj måned, fordi der er kun to film, og de to er:

1. Kingdom of the Planet of the Apes – 5 uf af 6
2. IF: Fantasivenner – 5 ud af 6

Frem med krystalkuglen!

The Crystal Ball (1943), Foto: Paramount

Som skrevet i starten, er maj måned blot en opvarmning til blockbuster-sæsonen, men ved første øjekast kan juni måske se lidt undervældende ud når de to største titler er Bad Boys: Ride or Die (6. juni) og Inside Out 2 (13. juni). Så er der et par film der virker interessante, men kan ende med at blive en blandet oplevelse; gyserfilmen The Watchers (6. juni) instrueret af M. Night Shyamalans’ datter, One Life (20. juni), Anthony Hopkins der spiller Nicholas Winton – manden der reddede 669 børn fra nazisterne i månederne op til 2. verdenskrig, og A Quiet Place: Day One (27. juni), som foregår på dagen, hvor jorden blev invaderet af aliens – en film Henrik virkelig, virkelig håber er god!

Som det (trælse) konkurrence menneske Natasha nu er, så skal vi også lige huske at opdaterer vores eventyrer i biografsalene. Vi kan lige så godt starte med taberen der bliver kvalt af støvskyen fra Natashas hjulspind, nemlig Henrik. I maj måned smed han røven i biografsædet 14 gange, hvilket giver en samlet “score” på 41. Natasha ligger meget godt i svinget med 11 biografoplevelser, hvilket giver hende en samlet “score” på 48. Til gengæld har hun som “IMAX-fanatikeren” skuffet fælt, fordi hun ikke én gang har været i IMAX i denne måned.

Foto: Warnar Bros. Animation

Det var vores meninger og anbefalinger om filmene i maj måned – er du enig med jubelidioten Henrik eller har du haft Nej-hatten på ligesom Natasha omkring månedens biograffilm? Lige meget hvad ønsker vi dig gode filmoplevelser i biografen.

Om skribenten:

Natasha Jensen – Skribent & Anmelder

Når Natasha ikke ser film, så vejleder hun folk i løb og triatlon. Hun er også kendt som ‘Løber Natasha’, fordi der skal løbes lidt for at forbrænde alle popcornene. Hvis du tager et kig på hendes YouTube historik, så vil den bestå af en stor nysgerrighed om, hvordan Hans Zimmer og Ludwig Göransson laver deres musik, og hvordan Christopher Nolan arbejder med IMAX.

Om skribenten:

Henrik Brandt – Skribent & Anmelder

Henrik lever og ånder for fantastiske, eventyrlige og skræmmende oplevelser – både i spil, film og tv-serier. Specielt dyrker han Star Wars, alt inden for superhelte -og gysergenren, og singleplayer-oplevelser på sin Playstation som ekstremsport. I stedet for at gå i kirke, bruger han tiden på at sidde i de hellige biografsales dunkle mørke, og bevidner filmenes fantastiske fortællinger som de er skabt til at blive oplevet.

© Copyright - arkaden.dk