Nyheder

Todd Howard afslører: Så mange arbejder stadig på Starfield hos Bethesda

Af Simon Nielson
19 november, 2023

Får det mon stor betydning for The Elder Scrolls 6' udgivelsesdato?

The Elder Scrolls 6 er gået ind i sin udviklingsfase hos Bethesda, men det betyder nu ikke, at alle spilvirksomhedens medarbejdere hopper på det projekt med det samme. Todd Howard afslører nemlig nu, at størstedelen af arbejdskraften stadig knokler hårdt på Starfield.

Folk havde mange forskellige meninger om Starfield, da det først kom på markedet tidligere i år – nogle var fulde af begejstring, andre havde håbet på mere. Den støtte, der var til spillet, er også aftaget gevaldigt på det seneste. Det har især været synligt efter titlens manglende nomineringer ved The Game Awards og spillets nedadgående antal aktive spillere på Steam.

I øjeblikket har Starfield færre aktive spillere på Steam end Skyrim – et andet Bethesda-spil, der blev udgivet i 2011. Starfield toppede med cirka 330.000 spillere ved lanceringen, men spillets popularitet har siden været stødt faldende. Det mistede tilmed 66 % af sin spillerbase på kun en måned. For Skyrim er det lige omvendt. Spillet mistede 18 % af sine spillere i september, hvor Starfield blev udgivet, men cirka 9 % af spillerne er sidenhen vendt tilbage.

Selvom det er overraskende at se, at Skyrim hurtigt har overhalet Starfield på Steam i forhold til antal aktive spillere, er der stadig enkelte aspekter, der skal tages i betragtning. For eksempel er Starfield tilgængeligt for Game Pass-abonnenter på Xbox, hvilket betyder, at mange spillere slet ikke benytter Steam til at spille spillet.

Men tilbage til sagen … Wired offentliggjorde for nyligt en video, hvor Howard sætter sig ned for at vende sin lange karriere som spiludvikler. Her snakker han blandt andet om, hvor mange udviklere, der stadig sidder på Starfield-projektet. Til fleres store overraskelse, afslører Howard, at antallet ligger på omkring 250 medarbejdere, hvilket udgør cirka 55 % af Bethesdas samlede besætning. Dette betyder, at Starfield stadig modtager mere support end The Elder Scrolls 6. Forklaringen kan muligvis findes i Starfields kommende DLC, Shattered Space.

Desværre betyder det nok også, at vi stadig kan se langt efter The Elder Scrolls 6. Som sagt er Skyrim stadig en populær spiltitel for Bethesda, men det ændrer ikke på, at fans stadig venter ivrigt på deres næste store eventyr i Tamriel.

Simon Nielson – Skribent & Anmelder


Simon arbejder til daglig med marketing, men hans fritid er prydet med gaming i alle former. Han elsker især at spille store RPG’er, som man kan synke tonsvis af timer i. Hvis der dog ikke er tid til den type spil, er et lille indiespil i ny og næ også en vej ind til hans hjerte

© Copyright - arkaden.dk