Ad Banner

Nyheder

Udskød Nintendo lige deres Partner Direct ‘for at hjælpe’ Xbox?

Foto: Nintendo

Af Mark Elsberg
16 februar, 2024

Det lyder måske utroligt, men ikke desto mindre, kan der være noget om snakken

Podcastvært og insider Jeff Grubb fik tidligere på ugen nys om, at Nintendo havde udskudt deres Partner Direct, muligvis for at imødegå Xbox’ krise.

Ifølge flere højprofilerede insidere, herunder Jeff Grubb, ‘Necro’ Felipe og NateTheHate, skulle Nintendo have fremvist en ‘Partner Direct’ i denne uge, der satte fokus på nye Switch-spil fra tredjeparter verden over.

Men som de fleste Nintendo-fans vil vide, manifesterede den omtalte Direct aldrig…

Nu fortæller en helt fjerde insider, Pyoro, der endnu ikke har spået forkert, hvad emnet angår, så, at selvsamme Partner Direct stadig er på vej, men planlagt til næste uge, 19.-25. februar.

Blev udskudt for at give plads til Xbox Business Update

Det har fået bl.a. Jeff Grubb og NateTheHate til at spekulere i, at Partner Directen blev udskudt for at give plads til Xbox, der, som bekendt, ‘blev nødt til’ at arrangere en Xbox Business Update i den forgangne uge for at slukke den internet-storm af dimensioner, der var opstået på bagkant af vedvarende rygter om, at Xbox-førstepartsspil var på vej til konkurrerende platforme, herunder Nintendo.

I torsdagens Xbox Business Update kunne Phil Spencer som bekendt bekræfte, at ovenstående er tilfældet, med fire nøje udvalgte Xbox-titler undervejs.

Men Spencer ville mystisk nok ikke sætte navne på nogen af de fire spil, ej heller hvilke platforme, der præcis er tale om. Og det kan der være en god grund til…

Spillene, eller ét til flere af dem, skal formentlig fremvises i netop omtalte Nintendo Partner Direct, og med en muligvis bindende juridisk aftale mellem Microsoft og Nintendo omkring timingen af de her annonceringer, resulterede det altså i den pikante situation, at Nintendo måtte udskyde deres Direct for at imødegå Xbox’ krise, og at Phil Spencer og co. ikke kunne omtale dem i nærmere detaljer under deres Business Update.

En smule spekulativt, måske, men ikke desto mindre spændende. Vi får sandsynligvis syn for sagen, hvis Nintendo Partner Directen altså, som spået af Pyoro, løber af stablen i næste uge.

Har du ikke hørt udfaldet af Xbox Business Updaten, så lyt til Arkadens dissektion af selvsamme ved Morten Urup og Nicolaj Jyde:

Mark Elsberg – Skribent

Når ikke Mark lapper gamle mainframe-systemer hos et dansk forsikrings-konglomerat, bliver tiden brugt på at forstå, hvorfor computerspil er så pisse fede. Eurogamer-alumne, der fortærer alt fra AAA over indies til shovelware fra nederste hylde. Især sidstnævnte. Nogen skal jo spillet det lort.
© Copyright - arkaden.dk