Ad Banner

Nyheder

Video: Microsoft & Activision Blizzard King: Hvorfor fik de lov til at gå sammen?

Foto: Mikkel Juel Gregersen

Af Daniel Møgelhøj
28 juni, 2024

Hvordan kan to af verdens største tech virksomheder få lov til at gå sammen, når EU’s konkurrenceregler er så strenge som de er når det kommer til dominerende firmaer i det indre marked?

Den 18. januar 2022 annoncerede Microsoft, at de havde i sinde at opkøbe Activision Blizzard King for 68,7 milliarder dollars. Handlen, der blev godkendt og afsluttet året efter, gav Microsoft ejerskab over populære spilfranchises som Call of Duty, Warcraft og Candy Crush.

Men før sådan en handel overhovedet kan komme på tale, så skal hele verdens handelskommissioner og et hav af advokater på banen for at sikre, at de her konkurrenceregler bliver overholdt til punkt og prikke.

Og hvad angår Microsoft, så må man sige, at de fik hele turen igennem møllen. Selvfølgelig fordi der var tale om så mange penge, men også fordi EU-Kommissionen fik at vide fra resten af spilindustrien, at sådan en fusion kunne risikere at sætte markedet i ubalance.

Så i den her 3. episode af Arkaden undersøger, skal vi se nærmere på den sag, som satte EU på alle gameres verdenskort. Nemlig Microsoft’s opkøb af Activision Blizzard King.

Projektet er finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.
© Copyright - arkaden.dk