Ad Banner
Ad Banner

Anmeldelse

WWE 2K25-anmeldelse – En sveddryppende franchise i udvikling

Af Morten Vilstrup Pedersen
14 april, 2025

Wrestlemania er lige om hjørnet, og vi skal selvfølgelig springe fra øverste reb og gøre det ubehageligt for vores modstander

Når vi snakker om franchises der udgiver spil hvert eneste år, er spørgsmålet ofte: Er det værd at købe et spil, der sjældent tilbyder meget mere end forgængeren? Det er som regel kun små ændringer mellem hvert udgivelse (jeg kigger på dig EA Sports FC). Selvom du virkelig skal tvinge armen om på ryggen af mig for at få mig til at sige om der findes et sportsspil som faktisk er værd at købe hvert år, så tror jeg indtil videre at WWE-serien er mit bedste bud. Dette er hovedsageligt baseret på de seneste års udgivelser.

Sidste år var jeg ret begejstret for WWE 2K24. Selvom der var mangler. Selvom grafikken til tider haltede. Bag det mangelfulde ydre var der solidt gameplay from var blevet væsentligt forbedret siden tidligere udgivelser. Det er stadig en kæmpe fornøjelse at spille som sine yndlings wrestlere og se dem gå ned af indgangsrampen til deres kendte temasange. Det ser fantastisk ud når de fleste wrestlere går ned af rampen og gør klar til kamp. Der er stadig enkelte der ser lidt dårlige ud og desværre er publikum ikke altid med på de helt store sange.

Showcase

Der er ingen tvivl om, at Roman Reigns og The Bloodline er det store fokus i årets spil. Noget der måske virker lidt off, hvis man følger WWE for tiden, da The Bloodline ikke helt er hvad den har været. Umiddelbart afspejler Showcase delen også dette, og man bliver mødt af en kæmpe introduktion af selve Paul Heyman. Jeg frygtede, at det ville være begrænset, hvad man så ville se af tidligere/gamle kæmpe, men blev heldigvis ikke skuffet.

De filmiske sekvenser der var midt i kampene sidste år er nu rykket ud før kampene, og de enkelte sekvenser der er i kampene er nu lavet ingame. Der er desuden en del der er lavet fra wrestlerens POV og det er en morsom lille detaljer som får dig til at føle du er direkte i kampen. Selve kampene har heller ikke en meget specifik checkliste, som du skal igennem for at klare dig videre til næste del. Sekvenserne mellem de forskellige kampe giver sjove indblik i klassiske kampe og krydret med anekdoter og udtalelser fra andre nutidige wrestlere er det næsten som at “spille” en dokumentar. Sekvenserne mellem kampene er dog virkelig lange. Som om alt den tid der lå midt i kampene før nu skulle bruges andetsteds. Jo, det er sjovt at høre og se på Paul Heyman, men i spillet er der op til flere minutter for meget når man bare gerne vil videre til næste kamp.

MyRise

I modsætning til sidste år er MyRise virkelig blevet bedre. Man kan stadig vælge om man vil spille som kvinde eller mand, men der er mere fokus på at bygge en historie op som er unik og velfortalt. Denne gang med fuld voice-over på alle karakterer inklusiv din egen specialdesignede wrestler. Selvom en del af dialogen stadig foregår i tomme og kedelige baglokaler, er man meget mere investeret i historien når man ser ens egen karakter reagere og tale. Det er faktisk også den mandlige og kvindelige stemmeskuespiller bag disse karakterer som gør det bedst. De store wrestlere lyder stadig som om de har indtalt det på en telefon på et hotelværelse, mens de forsøger ikke at falde i søvn. Til gengæld ser ens karakter stadig væsentlig ringere ud end alle de andre. Håret er stadig forfærdeligt. Det flyver rundt over det hele, især på den kvindelige karakter, så meget så man næsten selv sidder og puster på skærmen for at få det væk.

Historien starter med at en ny fraktion kaldet Mutiny overtager NXT og vil afskaffe RAW/Smackdown. Som de selv siger, NXT er ikke mere end talentudvikling for WWE og det fortjener i stedet at være det eneste rigtige sted for wrestling. En af de største frustrationer er dog, at de forskellige grupper ikke afspejler virkeligheden længere. Det er en lille ting, men når man skal kæmpe mod grupper som The Judgement Day, forventer man at de afspejler den nuværende gruppering og ikke hvad den var for et halvt eller helt år siden. Men sammen med intergender matches, som også er nyt, åbner det op for historier som aldrig ville kunne udspille sig på TV og det er virkelig forfriskende og sjovt at se udspille sig foran en. Undervejs er der også forskellige valg at tage, som ændrer udfaldet på ens historie. Alle valg åbner op for nye ting/pakker/karakterer eller kostumer i spillet og det tilføjer derfor en del genspilningsværdi til MyRise.

UBEHAGELIGT HVA ASBJØRN!? – Foto af Morten Vilstrup Pedersen / 2k Games

MyGM

I MyGM vælger du en General Manager og hvem dine modstandere skal være. Du vælger din roster af superstjerne og gør klar til at booke de bedste kampe, vinde fans og komme i Hall of Fame. Ikke de store ændringer, Tyler Breeze og Xavier Woods er stadig dine intro værter, men selvfølgelig kigger Paul Heyman også forbi. Jeg er faktisk på dette tidspunkt ved at være lidt træt af ham. Han er her der og alle vegne i dette spil.

MyGM har fået et lidt bedre layout, du kan også spille online mod andre, hvilket kunne være rigtig sjovt blandt venner og skabe nogle heftige skænderier fordi man kan sabotere visse aspekter i spillet for hinanden. De fedeste ændringer kommer i form af cross brand PLE’s, hvor der virkelig er noget på spil. Alle brands går sammen om at skabe de vildeste kampe for en enkelt aften, og hvis ens stjerner vinder de største kampe, kan man få store boosts. Det var netop dette, jeg manglede sidste år. Det er stadig svært at gennemskue helt hvordan du booker en god solid kamp, især på et skrabet budget hvor enhver dollar skal vendes for at sikre det bedste produkt. Alt dette gør at MyGM, i hvert fald for mig, stadig er den mest vanedannende mode. Man har hele tiden lyst til lige at tage én uge mere og én uge mere for at se om man ikke kan blive bedre end alle ens konkurrenter.

Bliv manager for dit eget brand – Foto af Morten Vilstrup Pedersen / 2k Games

MyFaction

MyFaction Ikke meget har ændret sig Selv med store mængde preorder stuff får man intet World Tour er en genial måde at lave noget offline som giver noget til dit hold Alt skal ikke være online

Vi kan desværre ikke komme uden om det. MyFaction. Det der skal betale hele festen og suge penge ud af folk. Den gode gamle FUT kopi. Selv når man er så heldig at få adgang til en af de store versioner og WWE 2K25 som kommer med alt muligt ekstra gøgl til MyFaction så får man vitterligt intet ud af det. Selvom jeg havde en del VC (Ingame currency) og pakker til rådighed, var der intet specielt der gjorde mit hold unikt fra starten af. Dybest set er det jo godt nok at det ikke skaber en Pay2Win model, men det beviser bare at det virkelig er spild af penge at købe de store specielle editions af dette spil. Alle andre modes leder desværre stadig tilbage mod MyFactions, det er stadig mest en torn i øjet. Jo, det er fedt at låse op for indhold så man ikke skal betale i dyre domme, men man ved bare at det netop er for at trække dig dybere ind i MyFaction og tvinge plastikkortet op af lommen.

Heldigvis er der ikke kun dårlige ting at rapportere. MyFaction inkludere nu en World Tour, hvor du kan kæmpe i mindre kampe som langsomt bliver mere og mere udfordrende og låser op for nye kampe verden over. Alle de andre modes forsøger at tilføje mere online indhold, hvor MyFaction endelig belønner dig for at fuldføre mere singleplayer-orienteret indhold. Det er befriende at have noget man kan fokusere på i sit eget tempo i stedet for at stresse over events som udløber om fem dage. ÅH NEJ! FOMO HITTING HARD!

Afsted i tourbussen! – Foto af Morten Vilstrup Pedersen / 2k Games

Universe

Universe er klassikeren som altid, vælg en eksisterende wrestler eller lav din egen og før dem til tops. Valget mellem fuld kontrol eller blot som wrestler er helt op til dig. Jeg siger ikke nej til et run med gode gamle Batista. Batista Bombs til alle. Det er også fristende at dykke ned i de oceaner karakterer som er lavet af WWE communitiet. Vil du wrestle som Deadpool? Well go right ahead. Desværre er det dog præget af ultra lange load tider, så selvom der er over 100 sider, ender man ofte med kun at kigge et par enkelte, ellers ender man med at bruge hele aftenen på at loade fiktive mænd i spandex som var det Tinder.

Det er virkelig sjovt at skabe sine egne rivaliseringer, men ud over det er der ikke sket meget med dette mode. Man har fået adgang til at lave promos og det er et kæmpe plus. Det er ikke WWE 2K25‘s stærkeste mode, men det er et solidt timesink, hvis man gerne vil se sin favorit wrestler kæmpe sig til tops.

The Animal Batista – Foto af Morten Vilstrup Pedersen / 2k Games

The Island – Et nyt paradis uden den helt store sol

The Island er den helt store nyskabelse og muligvis den gyldne fremtiden for denne franchise. Det er den store online RPG simulator. Inviteret af Roman Reigns ham selv får du mulighed for at kæmpe dig til tops og jagte en WWE kontrakt, igen med din helt egen superstjerne. Det er et slaraffenland for wrestlere, men samtidig overhovedet ikke det jeg havde regnet med.

Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventet, men det var ikke det her. The Island blander et MMO-lignende map med jagten på en WWE kontrakten og krydret med rigtig sekvenser med Roman Reigns og Paul Heyman undervejs. Jeg havde måske forventet et større fokus multiplayer indhold og at man var tvunget ud i det. Men det meste af det, i hvert fald i starten, kan du klare helt alene. Kæmp og vind og optjen point og stig i rang.

The Island slår et stort brød op og praler med at man kan være på servere med op til 50 spillere af gangen. Hmmm… Så er der nok ikke så mange der spiller. Jeg så i hvert fald ikke mere end to andre her og der. Og der er desværre ikke rigtig nogen fede muligheder for at interagere med andre når du render forbi andet end du kan se deres karakter, level og rating. Det bliver derfor også ret hurtigt grindy og fladt når det bare handler om at kæmpe den ene kamp efter den anden for at stige i rang og tjene point til skills og nyt tøj.

The Island er dog flot og anderledes. Det er fyldt med små easter eggs og ting at udforske. Alle områderne tilbyder unikke arenaer som man kan kæmpe i og det er værd at udforske. Der er ingen tvivl om at dette, hvis det bliver udviklet mere på i de kommende år, kan blive til noget stort. Det har potentialet til det.

Den helt store satsning i dette spil er en ø! – Foto af Morten Vilstrup Pedersen / 2k Games

Konklusion

Der er så meget indhold i de her spil efterhånden at jeg ikke forstår hvordan denne franchise er en årlig udgivelse. Mængden og dybden i de forskellige modes er stor, og det føles umuligt at blive “færdig” før det næste spil i serien er klar på hylden. Især når man kigger på alt det man kan customize: Skilte, movesets, indgange og så er der alt det du kan hente fra nettet. Men 2K tjener selvfølgelig flere penge hvis de bliver ved med at spytte spil ud hvert år. Det er bare som om spillet ikke helt matcher den forretningsstrategi. Jeg klager bestemt ikke, det føles bare underligt.

Jeg synes virkelig at denne franchise bliver bedre og bedre. I forhold til sidste år er dette et stort 4-tal. Det er så tæt på noget mere. De har ændret på en del af mine kritikpunkter fra sidste år og introduceret et stort nyt univers i form af The Island som oprigtigt virker som innovativt. Det har potentiale, men spillet er stadig præget af fejl og lukker ufatteligt ofte bare helt ned af sig selv. Der er også bare alt for stor forskel på dine egne selvskabte wrestlere kontra de kendte stjerner. Det ser forfærdeligt ud når kvindernes hår ligner noget på en dårlig CGI Twi’lek og man hellere vil have glas i øjnene. Spillet bliver stadig udgivet på de gamle konsoller. Drop det og kom videre, hvis det holder spillet tilbage. De store spektakulære indgange er ved at være tæt på perfekte, men jeg forstår ikke hvorfor man ikke lige giver den det sidste power. Publikum synger med på Sami Zayn, men ikke Seth Rollins? Der mangler nogle tilskuer reaktioner her og der for at det bliver perfekt.

Så selvom jeg ikke vil advokere for at man hvert år køber et sportsspil i en franchise, synes jeg at WWE 2K serie er et godt eksempel på noget det fungerer. Der bliver videreudviklet på spillet og hver version er synligt bedre end den forrige. Spørgsmålet er hvornår det stagnerer. Heldigvis er det ikke endnu og spillet er stadig guf for en wrestling fan.

Udvikler/Udgiver: Visual Concepts/2K Games

Genre: Sportspil, kampspil

Platform: PC, PlayStation 5/4 og Xbox Series S|X (Anmeldt på)

Morten Vilstrup Pedersen – Skribent & Anmelder


Morten har en bachelor i Engelsk, og arbejder til daglig med Salg og Service i det mørke Jylland. Hans allerførste rigtige spiloplevelse var Pokemon Blå på tysk i de glade GameBoy dage. Det rangerer også ret højt på listen over yndlingsspil, men nr. 1 må absolut være Neverwinter Nights. Alt, der kan games på skal der games på, og han ejer derfor både PC, Xbox, PlayStation og Switch.





© Copyright - arkaden.dk