Nyheder

Xbox’ fremtid præsenteres næste uge

Foto: Olhar Digital

Af Lau Mellemgaard Eskildsen
6 februar, 2024

Kommer Xbox’ eksklusive titler til andre platforme? Kan vi se frem til Starfield på PlayStation? Phil Spencer annoncerer fremtiden for Xbox i næste uge

Rygterne vil nærmest ingen ende tage. I de forgangne dage er det fløjet rundt med spekulationer om fremtiden for Xbox’ eksklusive spiltitler. Alt fra Hi-Fi Rush til Starfield og Indiana Jones er blevet nævnt. Og det helt store spørgsmål er: Kommer disse spil til andre platforme, og hvad betyder det for Xbox som et brand?

Alt for længe har der været stille hos Xbox. Alt for længe har rygterne fået lov til at ulme, og nu er gløderne blevet til et inferno. Et hurtigt kig på forskellige sociale medieplatforme viser, at Xbox er udsat for meget negativ omtale, og at tiltroen til Xbox som økosystem har lidt et knæk. Xbox-konsoller bliver sat til salg, og Game Pass-abonnementer bliver opsagt.

Det har fået Xbox-chef, Phil Spencer, til at reagere.

I et opslag på X har Phil Spencer nemlig annonceret, at Xbox næste uge vil afholde et event, som vil omhandle forretningsnyheder. Samtidig gør han det klart, at Xbox lytter til de kritiske røster og anerkender dem. I opslaget skriver Phil Spencer:

Vi lytter til jer og hører, hvad I siger. Vi planlægger et event med forretningsnyheder i næste uge, hvor vi glæder os til at dele flere detaljer med jer om vores fremtidsvision for Xbox. Bliv hængende.

Phil Spencer

Opslaget giver desværre ikke nogle specifikke detaljer om, hvad vi kan forvente, men det er naturligt, at man vil omtale elefanten i rummet, nemlig de mange rygter, ved at fremlægge en fremtidig forretningsstrategi. Før opslaget ramte X, rapporterede The Verge, at Indiana Jones and The Great Circle, et af de største spil fra Xbox i år, muligvis er på vej til PlayStation efter en kort eksklusiv periode på Xbox (og PC). Sammen med andre nylige rygter, som at Hi-Fi Rush og Starfield bliver tilgængelige på andre platforme, kunne det umiddelbart godt se ud til, at Xbox måske er ved at slække lidt på deres forretningsmodel med eksklusive spil.

Indtil vi ved mere om denne mulige nye forretningsstrategi næste uge, må vi væbne os med tålmodighed og indstille os på, at rygterne sandsynligvis vil fortsætte med at dukke op.

Lau Mellemgaard Eskildsen – Skribent & Anmelder


Lau er uddannet skolelærer med speciale i kulturfag, og er skribent på et af Danmarks største gaming-communities, Det Danske Gaming Forum. Fallout 3 ændrede hans liv, og lige siden har han haft en forkærlighed for action-RPG spil. Dystopiske narrativer har desuden hans store interesse, og han nyder at nørde rundt i gaming-verdenens eksistentialistiske fortællinger

© Copyright - arkaden.dk