Ad Banner

Nyheder

Xbox og Amazon i nyt samarbejde: Cloud Gaming på Fire TV

Foto: KnowTechie

Af Lau Mellemgaard Eskildsen
28 juni, 2024

Xbox og Amazon samarbejder om at gøre det muligt for Xbox Game Pass Ultimate-medlemmer at spille spil direkte på Amazon Fire TV-enheder via cloud-gaming, hvilket gør gaming mere tilgængeligt og mobilt

Xbox og Amazon har indgået et nyt og spændende samarbejde, der giver Xbox Game Pass Ultimate-medlemmer en unik mulighed. Det bliver nemlig muligt at spille Game Pass-titler direkte på Amazon Fire TV-enheder via cloud-gaming. Fra juli 2024 kan brugere af Fire TV Stick 4K Max og Fire TV Stick 4K streame spil uden behov for en konsol. Det bekræfter både Xbox og Amazon.

Samarbejdet skal også ses i lyset af Xbox’ ønske om at gøre gaming tilgængelig for så mange som muligt, og med den nye aftale får Game Pass-medlemmer i 25 lande nu mulighed for at spille de mange forskellige titler på abonnementstjenesten. Xbox forklarer selv, at samarbejdet handler om at give folk flere valgmuligheder til, hvordan de vil spille deres yndlingsspil. Samtidig er det også en billig og mobil mulighed, samt en måde for folk, der er uvante med at spille på konsol, til at komme i gang med at spille på en anden måde.

Foto: Amazon.com

For at benytte denne nye tjeneste skal du blot have en Fire TV Stick 4K Max eller Fire TV Stick 4K, en Bluetooth-controller og et Game Pass Ultimate-abonnement. Så er du klar til at spille i høj kvalitet direkte på dit TV. I Danmark ligger prisen på en Fire TV Stick 4K Max på omkring 600 kroner. I skrivende stund er det dog ikke specificeret hvilke 25 lande, der er inkluderet i samarbejdet.

Amazon fortæller dog, at samarbejdet er en fantastisk mulighed for dem, der ønsker en mobil gamingløsning, da man nemt kan flytte sit gamingsetup fra stuen til et andet værelse – og endda kan tage det med på farten. Det eneste, man skal bruge, er en solid internetforbindelse.

Lau Mellemgaard Eskildsen – Skribent & Anmelder


Lau er uddannet skolelærer med speciale i kulturfag, og er skribent på et af Danmarks største gaming-communities, Det Danske Gaming Forum. Fallout 3 ændrede hans liv, og lige siden har han haft en forkærlighed for action-RPG spil. Dystopiske narrativer har desuden hans store interesse, og han nyder at nørde rundt i gaming-verdenens eksistentialistiske fortællinger

© Copyright - arkaden.dk