Ad Banner

Anmeldelser

Xbox Series S og Game Pass-anmeldelse – Fra Sony Pony til Xbox-fan

Foto: Isabella Maimann Enevoldsen / Arkaden.dk

Af David Darville
23 juni, 2024

Kan en PlayStation-fanboy aka. Sony Pony blive til en vaskeægte Xbox-fan? Som en af Arkadens mest stædige personer tager jeg jer med på en rejse for at finde ud af, om Microsofts Xbox-univers har nok at tilbyde til at overvinde min loyalitet til PlayStation.

Inden vi dykker ned i anmeldelsen, er det værd at nævne, at jeg ikke har rørt en Xbox siden 360-æraen og anser mig selv som en vaskeægte PlayStation-fanboy/Sony Pony. Dette er et eksperiment for at se, om en hardcore Sony PlayStation-fan overhovedet kan blive fristet til at skifte platform, og om Microsofts Xbox-univers på nuværende tidspunkt har nok at byde på til at være interessant for en, der ånder og lever i Sonys blå lejr.

Xbox’en der pynter på din hylde

Xbox Series S er kompakt og stilfuld, hvilket gør den nem at integrere i ethvert hjem. Konsollens hvide finish og minimalistiske design giver den et moderne udseende, der passer godt ind i enhver stue eller gamerværelse. Den mindre størrelse gør den ideel til dem, der ønsker en diskret, men kraftfuld konsol. Vægten er lav og gør det nemt at tage den med ud på farten, hvis man lige skal en tur til sommerhuset med familien.

Min samling er nu fuldført. Foto: Isabella Maimann Enevoldsen

Selvom Xbox Series S ikke når op på 4K-opløsning som sin større bror, Xbox Series X, leverer den imponerende ydeevne med sin AMD Zen 2-processor og RDNA 2-grafikarkitektur. Spil kører smooth op til 1440p opløsning med op til 120 FPS (frames per second), hvilket sikrer, at spil som Call of Duty får den helt optimale spiloplevelse.

Med en 512 GB NVMe SSD reduceres indlæsningstiderne betydeligt, hvilket er en stor fordel. Selvom den tilgængelige lagerplads er lidt begrænset, kan den udvides med eksterne harddiske eller Seagates proprietære udvidelseskort. Jeg valgte at købe en, og opsætningen var ekstremt nem og simpel, som at smide en USB-nøgle i ens PC.

Xbox Cloud-service tilbyder mulighed for at streame en del spil. De fungerer rigtig godt, og muligheden for at spille flere spil på farten på ens tablet eller smartphone med en Xbox-controller, uden at have sin konsol tændt derhjemme, er utvivlsomt et smugkig ind i, hvad cloud gaming bliver i fremtiden.

Plastik-fantastisk controller

Jeg var overrasket over, hvor “billig” Xbox-controlleren føles i forhold til PlayStation 5 DualSense-controlleren. Hver knap og analog stick giver en høj klikke-lyd, som gav flashback til min første Gameboy. På baggrund af dette investerede jeg i en Xbox Elite Controller Series 2. Ikke kun for at eliminere den høje klikke-lyd, som både holdt kæreste og hund vågne derhjemme i mine sene gamesessioner, men også for at sammenligne kvalitet og design med Sonys DualSense Edge-controller.

Xbox Elite controller Series 2 er en opgradering i forhold til den standard-controller, der kommer med Xboxen, og kommer tæt på DualSense Edge i følelse af at være et premium-produkt. Derudover får man to ekstra back pedals, som jeg fortsat eksperimenterer med for at forbedre min præstation i spil som Call of Duty: Warzone. Controlleren føles virkelig godt i hånden og er ideel til lange spillesessioner. Elite 2 er nu blevet min go-to-controller, når jeg skal spille på min Xbox.

Xbox Elite controller 2 (top) & DualSense Edge (nederst). Foto: David Darville

Sony vs. Microsoft showdown

Når det kommer til brugeroplevelsen (UI), synes jeg, at PlayStation 5 UI fremstår mere premium sammenlignet med Xbox Series S. PS5 UI føles mere strømlinet og intuitivt med sin moderne æstetik og glatte navigation. Xbox Series S UI er funktionelt og hurtigt, men mangler den polerede fornemmelse, som PS5 UI tilbyder. For eksempel er navigationsmenuerne på PS5 mere visuelt tiltalende, og de integrerede funktioner som kontrolcenteret er nemmere at tilgå og bruge. Det gør PlayStation 5 UI til en mere sofistikeret og brugervenlig oplevelse.

Xbox’s hemmelige våben

Jeg er ret imponeret af Microsofts lille konsol, men der, hvor Xbox-oplevelsen virkelig peaker, er de spil, som en vaskeægte Sony Pony ellers ikke ville få fingrene i. Det er her, Xbox Game Pass kommer ind i billedet, hvilket har været en åbenbaring. Det giver friheden til at udforske et stort bibliotek af spil, som man måske ellers ikke ville have overvejet. Abonnementstjenesten giver mulighed for at udvide sin spilhorizont og prøve nye spilgenrer uden at skulle købe hvert enkelt spil. Det har gjort det muligt for mig at nyde eksklusive titler og har været en stor del af min positive oplevelse med Xbox Series S.

Halo 4 Infinite. Foto: Microsoft/David Darville

En af de største glæder ved at vende tilbage til Xbox var at gense gamle favoritter som Halo. At spille Halo Infinite var en nostalgisk oplevelse, og jeg følte mig straks hjemme i de kendte omgivelser med karakterer som Master Chief, Dr. Halsey og Cortana.

Men det, der virkelig åbnede mine øjne for, hvad jeg havde gået glip af som PlayStation-ejer, var Starfield. Dette spil er uden tvivl en system-seller og føles som Xbox Series X/S’s svar på Zelda: Tears of the Kingdom. Selvom Starfield har modtaget kritik, opvejer de positive aspekter langt de negative, og det er en rejse, ingen gamer bør snydes for.

Starfield er et must-play. Foto: Obsidian/David Darville

Konklusion

Som en PlayStation-fanboy har Xbox Series S og Xbox Game Pass været en øjenåbner. Xbox Series S er den perfekte supplementmaskine for dem, der ønsker at snuse til og nyde de eksklusive titler fra Xbox-universet. Konsollens kompakte design, stærke ydeevne og omfattende spilbibliotek gør den til en fremragende investering. Game Pass giver adgang til et bredt udvalg af spil og hjælper med at udvide ens spilhorizont.

Er man på udkig efter en konsol for at spille Xbox-eksklusive spil som Starfield, Hellblade 2 og de kommende titler i de højeste opløsninger, så vil jeg helt klart anbefale, at man vælger en Series X. Den vil give et ekstra kick i spillets performance.

Med en mere spændende fremtid af eksklusive titler end nogensinde, som Fable, Gears of War: E-Day, Indiana Jones og meget mere, er det nærmest et gamers paradis at have en fod i hver lejr. Jeg er stadig en PlayStation-fanboy efter dette eksperiment, men mest på grund af mit opbyggede bibliotek af PS5-spil og en stor del af mit sociale netværk, der er på Sonys platform.

Alt i alt har min oplevelse med Xbox Series S og Game Pass været utrolig positiv, og jeg kan varmt anbefale det til andre gamere, selv dem der er dedikerede Sony Ponies.


Udvikler/Udgiver: Microsoft

Genre: Konsol

Platform:  Xbox Series S


David Darville – Skribent & Anmelder


David har en Master i IT-ledelse, hvor digitalisering var et af de primære interessepunkter i hans uddannelse. Han har også en baggrund som skribent hos Det Danske Gaming Forum. Han excellerer især inden for FPS-spil som Warzone, men hans hjerte banker for udfordringerne i Soulslike-genren. Med en controller i hånden siden den første Nintendo blev tilsluttet familiens gamle 28” billedrørs-TV, brænder hans passion for at udforske gaming-universet stadig stærkt.

© Copyright - arkaden.dk