Ad Banner

Feature

Den store jagt på den bedste biografoplevelse – hvor skal man se Civil War i København?

Foto: Scanbox

Af Natasha Jensen
4 maj, 2024

En af Arkadens helt store biograf nørder Natasha, har været rundt omkring i de Københavnske biografer og set Civil War, og undersøgt hvilke gav den bedste og oplevelse. Lad os tage et kig på de fem biografer, som filmen blev set i.

Som altid er jeg på jagt efter den bedste oplevelse i biografen, og dertil fik jeg den ide, at se Civil War i nogle forskellige biografer. I skrivende stund har jeg set filmen hele syv gange, hvoraf tre af dem har været i IMAX, og filmen har kun været i biografen i lidt over to uger. Allerede nu kan jeg jo godt indrømme, at IMAX som altid er min favorit. Jeg har nævnt IMAX i mange af mine artikler her på Arkaden, og det kommer jeg nok fortsat til at gøre i fremtiden.

Civil War bliver vist med Flat Screen. Det mærkes ikke i fx IMAX, da hele skærmen er fyldt ud, men i ’almindelige’ biografer betyder det, at der er sorte kanter på skærmen, når filmen vises. Det fungerer fint i de fleste sale undtagen Imperial, som jeg komme til at give lidt af en sviner i denne artikel.

Ligesom min artikel om IMAX vs Dolby Atmos: Hvor skal man se Dune Part II?, så har jeg endnu engang været rundt i København, for at se den samme film i forskellige biografer. I denne artikel bliver hver biograf bedømt med 1-6 stjerner inden for kategorierne: billede, lyd, sæder og popcorn + en note. De fire vigtigste ting når man går i biografen ifølge mig. Lad os tage et kig på fem biografer, som der blev besøgt.

Kirsten Dunst som krigsfotografen Lee Smith. Foto: Scanbox

Første pladsen går til IMAX i CinemaxX 

Billede: 6/6
Lyd: 6/6
Sæder: 4/6
Popcorn: 4/6
Note: Billedet og skærmen i IMAX er altså bare noget særligt, som igen andre biografer i Danmark lever op til, og selvom IMAX ikke kører med Dolby Atmos lyd, så har jeg altså utrolig svært med at høre forskel på lyden i IMAX og en Dolby Atmos biograf. Jeg havde en veninde med den ene gang, som havde hendes første oplevelse med IMAX, og hun kunne heller ikke høre den store forskel ifht. lyden. Men som altid, så er IMAX en yderst flot oplevelse.

Anden pladsen går til Big Bio Nordhavn (sal 2)

Billede: 5/6
Lyd: 6/6
Sæder: 6/6
Popcorn: 6/6
Note: Alle biograf popcorn er for det meste gode, men Big Bio Nordhavn skiller sig fortsat ud med deres lækre popcorn. Derudover har Big Bio Nordhavn Dolby Atmos i alle deres sale, som gør oplevelsen af Civil War endnu bedre, og så har alle sale luksus sæder.

Tredje pladsen går til Nordisk Film Field’s (sal 2)

Billede: 4/6
Lyd: 5/6
Sæder: 6/6
Popcorn: 4/6
Note: Ude i NFBio Field’s er det kun sal 1, som har Dolby Atmos. Så derfor var det tydeligt at mærke, at der ikke var Dolby Atmos i sal 2, når man først har været i andre biografer og opleve filmen med det lydsystem. Det var stadig en god oplevelse, hvor at de mange høje lyde i Civil War fik lov til at brage igennem, og ligesom i Big Bio har Field’s luksussæder i alle sale.

Fjerde pladsen går til Nordisk Film Biografer Palads (sal 1)

Billede: 3/6
Lyd: 4/6
Sæder: 3/6
Popcorn: 4/6
Note: Man kan sidde på balkon og man kan sidde nede ved gulvet, og begge steder er ærligt talt lidt noget skrald. Der er ingen hældning i salen, så du skal være heldig, at personen på rækken foran ikke dækker for dig. Dermed sidder du også og skal kigge meget op, når du sidder ned ved gulv rækkerne. Sidder du på balkonen, så syntes jeg at kanten af den er lidt i vejen. Alt i alt er sal 1 i Palads ikke den bedste, og den kunne godt bruge en renovation. Lyden er lige et niveau under Field’s og ender derfor med 4 stjerner.

Femte og sidste pladsen går til Nordisk Film Biografer Imperial

Billede: 4/6
Lyd: 1/6
Sæder: 4/6 (medmindre du sidder på VIP rækkerne som er 6/6)
Popcorn: 4/6
Note: Årh, kære Imperial. Det synkende skib. Her har jeg meget at sige! Siden Dune: Part II udkom i februar har det været store problemer med lyden. Jeg har været i Imperial omkring 5-6 gange siden februar, og lyden har været lav og dårlig hver gang. Det er dog min tur til Imperial for at se Civil War, som får første pladsen for dårligste oplevelse. Aldrig har jeg oplevet en så forfærdelig lyd, og jeg endte med at gå efter cirka en time, fordi det ikke var til at høre på. Jeg har også ladet mig høre fra andre, at jeg ikke er den eneste, som har måtte forlade Imperial pga. dårlig lyd. Civil War har en masse høje eksplosioner og skyde scener, og det fungere slet ikke i en sal sal, hvor det lyder som om at alt Dolby Atmos er slået fra, og du kun får lyden fra selve skærmen. Jeg er nu begyndt at holde mig væk fra Imperial, fordi jeg har haft så mange dårlige oplevelser med deres lydsystem på det seneste.
Ang. mine 4 stjerner til billedet, så har Imperial stadig en god skærm, men som nævnt er Civil War en Flat Screen film, som giver de sorte kanter ude i siden. På en så stor skærm, som Imperial har, så fylder filmen pludselig ikke så meget på skærmen. Det er selvfølgelig ikke Imperials skyld, at filmen er i Flat Screen. Men med en super dårlig lyd, og en halv fyldt skærm… ja, det var ikke den bedste oplevelse.

Og det var resultatet og ordene for de mange biograf besøg med Civil War.

Om skribenten:

Natasha Jensen – Skribent & Anmelder

Når Natasha ikke ser film, så vejleder hun folk i løb og triatlon. Hun er også kendt som ‘Løber Natasha’, fordi der skal løbes lidt for at forbrænde alle popcornene. Hvis du tager et kig på hendes YouTube historik, så vil den bestå af en stor nysgerrighed om, hvordan Hans Zimmer og Ludwig Göransson laver deres musik, og hvordan Christopher Nolan arbejder med IMAX.
© Copyright - arkaden.dk