Anmeldelse

Halo sæson 2-anmeldelse – En anmeldelse som seer, ikke spiller, desværre.

Af Sebastian Volder
3 april, 2024

Første sæson af Halo-serien var noget af en skuffelse for mange, så derfor er det lidt overraskende at se, den får endnu et forsøg. Kan 2. sæson løfte den op på et ordentligt niveau?

Fra bøger til spil:

Halo er en spilfranchise, der er elsket af enormt mange mennesker og nok kendt af endnu flere.

I 00’erne var det adapteret bøger, som hittede i biograferne, og mange gode film er kommet ud på den måde. Se bare på Harry Potters uendelige univers, som stadig bliver udforsket her over 20 år efter. I 2010’erne tog tegneserier så biografterne med storm, og et helt enormt stort Marvel-univers udspillede sig blandt de mange fans, der stadig hungre efter en GOD film!

Nu er vi så i 2020’erne, 2 årtier efter Harry Potter-sagaen startede, og det der ligner en afslutningsfase af Marvels biografdominans. Her ligner det et årti, der bliver i spil-filmens tegn, og om det kan måle sig med de sidste 2 årtier, er kun at håbe på.

Foto: Paramount+

Sæson 2: En forbedring på visse punkter

Nu til det, som I trykkede ind for at læse, nemlig Halo sæson 2, og den er klart en forbedring af sæson 1, men andet var da næsten umuligt. Generelt er skuespillet, CGI og filmoplevelsen forbedret siden sæson 1, og tak for det. Første sæson var mere en sej kamp at komme igennem, hvor man ventede på de gode kampscener, og sonede lidt ud i resten.

I denne sæson af Halo kommer vi nærmere ind i universet “Halo”, hvor vi nærmest får lov til at føle en smule mere sammen med de forskellige karakterer, og får faktisk en fornemmelse af, at man lærer dem en smule bedre at kende. Denne sæson mangler dog stadig en sjæl, og jeg synes, at der er en form for tomhed efter hvert afsnit. Det er som om, at de rammer rigtigt på rigtig mange parametre, men at jeg ikke føler, den er lavet med passion for historien, uden at jeg præcis kan sætte en finger på, hvor “problemet” er. Jeg er bange for, at det er en af de konsekvenser, der er ved at lave et godt spil om til en serie.

Foto: Paramount+

Er det bare et spil man ikke kan spille?

Det virker som om at Halo er lavet til fans, men selv der kan jeg læse mig frem til, at de ikke er tilfredse. Mange scener ligner “cut-scenes” fra et spil, og det eneste det giver mig lyst til, er at spille Halo-spillene. Det er egentlig meget godt klaret af dem, at lave en serie jeg hellere ville spille, men som seer er det ærgerligt, når man sidder med en følelse af at ville tage styringen selv og endda skippe nogle “cut-scenes”.

I sig selv er Halo sæson 2 ikke dårlig, og den indeholder da også mange gode sekvenser. Men en sæson 3 er ikke noget man glæder sig til, selvom man måske nok mangler den.

Medie: Streaming (Sky Showtime)

Instruktør: Steven Kane, Kyle Killen

Skuespillere: Pablo Schreiber, Natascha McElhone, Shabana Azmi, Bokeem Woodbine

Genre: Sci-Fi

Premiere: 8/2 2024

Spilletid: 420 minutter

Selskab: Paramount+, 2024
© Copyright - arkaden.dk