Nyheder

Indie-spillenes forfader har vokseværk

Foto: Thekla Inc.

Af Mark Elsberg
25 marts, 2024

Det legendariske indie-spil Braid får tilføjet 35 nye baner i det længe ventede remake.

Når remaket af indie-darlingen Braid debuterer den 30. april 2024, bliver det ikke blot i en flottere, visuelt restaureret udgave. Nej, hele 35 nye baner, som ikke var en del af 2008-originalen, vil også være at finde i remaket.

Det er spillets skaber Jonathan Blow, der på det sociale medie X bekræfter, at remaket, også kaldet for ‘Anniversary Edition’, har fået vokseværk – mere så end oprindelig planlagt.

Braid: Anniversary Edition har 35 nye baner,” skriver Blow.

Oprindeligt var det planen, at der ikke skulle være nogen nye baner. Med tiden fandt jeg på at tilføje 4-5 baner uden at ødelægge originalen. Senere fik det hele vokseværk,” slutter han.

Foruden nye baner er der som sagt på tegnebrættet helt ny, opdateret grafik med bl.a. flere animationer til at understøtte en højere opdateringsfrekvens – alt produceret af den oprindelige grafiker og kunstner David Hellman.

Derudover får soundtracket, der ellers fortrinsvis bestod af licenseret musik, et nyt twist af Control- og Inside-komponist, danske Martin Stig Andersen.

Endelig vil der være et 15 timer langt kommentarspor fra udviklerne, herunder Braid-skaber Jonathan Blow.

En forfader til den moderne indie-scene

Braid var på mange måder et skelsættende spil, da det udkom tilbage i 2008 på Xbox 360 som led i deres Live Arcade-program.

Foruden at finde kommerciel succes på platformen, med flere end 450.000 solgte kopier, så banede det med sit sælsomme udtryk og komplekse narrativ vej for en helt ny bølge af mere kunstneriske indie-spil. Det var givet ikke det første indie-spil af den moderne æra, men det var et af de mest betydningsfulde.

Braid handler om spillets unavngivne hovedperson, der kan manipulere tid på gradvist mere abstrakte faconer. Det bruger han til at grave dybt i sindet for at blive klogere på sin fortid, herunder fortrængte traumer og synder.

Remaket udkommer som sagt den 30. april 2024 på PlayStation, Switch og Xbox.

Mark Elsberg – Skribent

Når ikke Mark lapper gamle mainframe-systemer hos et dansk forsikrings-konglomerat, bliver tiden brugt på at forstå, hvorfor computerspil er så pisse fede. Eurogamer-alumne, der fortærer alt fra AAA over indies til shovelware fra nederste hylde. Især sidstnævnte. Nogen skal jo spillet det lort.
© Copyright - arkaden.dk