Ad Banner

Anmeldelse

Jagtsæson 2-anmeldelse – I medgang med medlidenhedsgrin og i modgang med god humor

Foto: ‘JAGTSÆSON 2’. (FOTO: ANDREAS BASTIANSEN/ NORDISK FILM)

Af Natasha Jensen
22 marts, 2024

Eva, Bella og Marlene er tilbage i Jagtsæson 2 med en lige så plat komedie, som den første film. Måske endda værre faktisk.

Danske komedie film kan gå begge veje, og Jagtsæson 2 er en af de danske film, som tog en lidt for skarp drejning i den gale retning. I filmen har Eva mistet sit job, Marlene er blevet forfremmet og Bella skal giftes med ingen andre end Evas eksmand. Har man set traileren til filmen, så har man nærmest allerede set de vildeste øjeblikke i filmen, som ikke engang er så vilde igen, og bestemt ikke så sjove, som de ellers nok skulle forstille og være. 

Foto: ‘JAGTSÆSON 2’. (FOTO: ANDREAS BASTIANSEN/ NORDISK FILM)

Den ikke så sjove humor…

En komedie film skal være fyldt med sjove scener og replikker. Dem får vi altså ikke nok af. De grin, du slipper af med undervejs i filmen, er mere små medlidenhedsgrin end et oprigtigt ’jeg dør af grin’. Derudover bliver der lavet sjov med selvmordslinjen i filmen, og det er et relativt følsomt og ikke mindst stort emne i disse tider. Derfor skulle man måske lige have tænkt en ekstra gang, inden man smed den med i filmen. 

Der er lagt en masse fokus på flåtscenen i filmens trailer, men når du kommer til scenen i filmen, så er det virkelig ikke så pinligt eller sjovt, som det bliver gjort det. Det virker nærmere som en uheldig situation, som nok ikke er så sjov at være i, men så er der egentlig heller ikke mere i det. 

Filmen varer kun 90 minutter, men de 90 minutter føltes som 2,5 time. Når man får trang til at kigge på sit ur under en film, så er det altså ikke godt. De kedelige og langtrukne scener med den kedelige humor gør filmen lidt af en kamp at komme igennem. 

Foto: ‘JAGTSÆSON 2’. (FOTO: ANDREAS BASTIANSEN/ NORDISK FILM)

Der er ikke noget nyt ved filmen

Hele teamet omkring kvinder i livskriser, venindedrama, bryllupsdrama – ja, bare alt hvad filmen indeholder, er noget, som vi ser så meget af for tiden, og det er ved at være lidt trættende at kigge på.

Derudover har filmen en noget slatten slutning. Jeg skal ikke spoile den for nogle, men du sidder med en følelse, der siger ”okay, det gik pludselig hurtigt fra det ene til det andet.” Det er en af de film, hvor du går ud fra biografen og tænker ”den skal jeg ikke se igen.”

Kan jeg så finde noget positivt at sige om filmen? En ting kan jeg. Mille Dinesen gør det godt i hovedrollen som Eva, og hun er en fornøjelse at kigge på trods alt det, som ikke spiller for filmen. Men alt i alt så er det ikke en film, som jeg ville smide mine penge efter på en biografbillet. Den kan man se på en streamingtjeneste, når den udkommer der. 

Lad os håbe, at det var det for Jagtsæson-filmene for denne gang. 

Medie: Biograf
Instruktør: Peter Molde-Amelung
Skuespillere: Mille Dinesen, Stephania Potalivo, Lærke Winther, Lars Ranthe, Martin Bo Lindsten
Genre: Komedie, Drama
Selskab: Nordisk Film
Spilletid: 90 min.
Premieredato: 21. marts 2024

Om skribenten:

Natasha Jensen – Skribent & Anmelder

Når Natasha ikke ser film, så vejleder hun folk i løb og triatlon. Hun er også kendt som ‘Løber Natasha’, fordi der skal løbes lidt for at forbrænde alle popcornene. Hvis du tager et kig på hendes YouTube historik, så vil den bestå af en stor nysgerrighed om, hvordan Hans Zimmer og Ludwig Göransson laver deres musik, og hvordan Christopher Nolan arbejder med IMAX.
© Copyright - arkaden.dk