Film og serier

Viggo Mortensen klar med ny western sidst på foråret

Foto: Marcel Zyskind

Af Jesper Poulsen
26 marts, 2024

Mortensen har både skrevet manuskript, instrueret og komponeret musik til The Dead Don't Hurt. Ja, og så har også selv lige taget sig af filmens hovedrolle.

Det er ikke første gang, at han stiller sig bagved kameraet. Det gjorde han i 2020 i det rørende drama Falling, hvor han spiller over for Lance Henriksen i filmen om et særdeles kompliceret forhold mellem far og søn.

Nu har han stillet sig derom igen. Viggo Mortensen er nemlig atter snart klart som instruktør på The Dead Don’t Hurt. Sørme om han ikke også har stillet sig foran kameraet, for han spiller sågar selv hovedrollen som den danske emigrant Holger Olsen, der vil opbygge et liv i det gamle vesten. Ergo må Mortensen atter i cowboyklunset, som han også bestred i Appaloosa fra 2008.

Foto: Marcel Zyskind

Denne gang er omdrejningspunktet en westerne med flere subgenrer, for romantikken kigger også forbi i form af Vicky Krieps, der spiller Mortensens store kærlighed. Holger Olsen føler sig kaldet til at deltage i borgerkrigen for Unionen, og efterlader Vivienne (som Krieps’ figur hedder). Hjemvendt må Olsen konstatere, at der ikke har været ro på bagsmækken, og han sætter sig for at hævne sig på dem, der har udnyttet situationen i hans fravær.

I første omgang får filmen amerikansk premiere 31. maj, mens der ikke er klarhed over en mulig dansk pendant. Filmen har været omkring Toronto Film Festival tilbage i efteråret og har fået pæne ord med på vejen. Filmens trailer kan du se herunder:

Om skribenten:

Jesper Poulsen – Skribent & Anmelder

Filmanmelder siden 2003. Først på OnFilm, siden CinemaOnline. Pressekortindehaver siden 2004. Jesper har skrevet over 1000 filmanmeldelser og har desuden beskæftiget sig med artikler fra diverse filmsets og -produktioner samt adskillige års dækning af filmpriser som The Oscars, Robert-Prisen og Isbjørnen. Desuden har Jesper skrevet filmbranchens væsentligste nekrologer, dækket pressemøder og lavet skuespillerinterviews med navne som Mads Mikkelsen og Ulrich Thomsen.
© Copyright - arkaden.dk