Film og serier

James Gunns kommende Superman: Genial genoplivning eller kryptonisk dødsstød?

Foto: Warner Bros. Pictures

Af Kasper Rasmussen
29 marts, 2024

Det forventes at James Gunns kommende Superman film udsendes den 11. juli 2025. Men er James Gunn den rette til at genrejse den måske største superhelt af dem alle?

Hvem er den største superhelt. Superman eller Batman? Eller Spider-Man måske?

Manden af stål er i hvert fald uden diskussion DEN FØRSTE!.

Han optrådte første gang i bladet Action Comics nr. 1 fra 1938 og har siden da banket skurke mere blå end sin signatur dragt.

Superman har været en stadig fast bestanddel af biografmørket siden Max Fleischers animerede kortfilm fra 1940’erne og Christopher Reeves legendariske præsentation af ham i 1978, har opnået klassiker status.

Efter flere fejlslagende Superman forsøg, er det nu James Gunns tur til at få bragt Kryptons sidste søn til live. Skuespilleren David Corenswet blev annonceret i juni 2023 og overtager Superman rollen efter Henry Cavill.

Lois Lane vil blive portrætteret af Rachel Brosnahan. Desuden vil Anthony Carrigan spille Metamorpho, Edi Gathegi Mister Terrific, Nathan Fillion overtager rollen som Green Lantern aka. Guy Gardner samt Isabela Merced er blevet castet som Hawkgirl og María Gabriela De Faría spiller The Engineer.

For nylig har The Hollywood Reporter udtalt at Skyler Gisondo er blevet castet som Jimmy Olsen og Sara Sampaio er angiveligt blevet castet som Eve Teschmacher, Lex Luthors assistant. For yderligere at uddybe listen over karakterer der er integreret i Clark Kents civile liv, annoncerede Wendell Pierce at skulle spille rollen som Perry White, Clarks chef på Daily Planet.

Med hensyn til den skurkagtige Lex Luthor, hedder det i en rapport fra november 2023 i Deadline, at frontløber Nicolas Hoult er blevet tildelt rollen. Dette er på nuværende tidspunkt ikke officielt bekræftet.

Ifølge Peter Safran (via The Hollywood Reporter) er Superman “ikke en oprindelseshistorie”, men fokuserer i stedet ” på Superman, der balancerer sin kryptoniske arv med sin menneskelige opdragelse.”

Lad os så håbe det bliver lidt i stil med Nicolas Roeg 1976 mesterværket Manden der faldt ned på jorden, TAK!

James Gunn har desuden til flere kilder afsløret at Superman vil hente inspiration fra DC Comics’ 2005-2008 udgave af All-Star Superman. Denne historie udsatte Superman for at være tæt på døden på grund af overeksponering af solens stråler og han udførte derfor mange heroiske bedrifter – kendt som Supermans “tolv opgaver” – i et forsøg på at skabe fred før hans død. Dette ville være et interessant valg af historie til Supermans debut i det nye DC Universe og ville falde sammen med den gentagne insisteren på, at franchisen vil nærme sig vores elskede DC-helte på friske måder.

Vi håber det bedste og vil hermed forsøge at holde den såkaldte Superman forbandelse på afveje.

Om skribenten:

Kasper Rasmussen – Skribent & Anmelder

Filmnørd med interesse i alt mellem himmel og jord – både det guddommelige og jordnære. Er det godt er det godt; Skidt er det skidt. Har tidligere skrevet for Citylights, Pixel.tv og The Movser. Kan opleves som statist i bl.a. Druk og Klovn Forever og har b.la. interviewet Luigi Cozzi, Thomas Robsahm og Christopher Lambert. Indehaver af Danmarks bedste filmsamling med et hav af minder og autografer.
© Copyright - arkaden.dk