Nyheder

Røde Kors vil have gamere til at stoppe med at begå krigsforbrydelser

Af Jens Haag
20 april, 2023

Der er en række spil, som tillader spilleren at bryde de regler for krig, som er fremsat i Genevekonventionen – altså de almene, internationale regler, som beskytter krigsfanger, mennesker, der ikke aktivt deltager i krigshandlinger eller sårede soldater mod at blive mishandlede eller slået ihjel.

Det er eksempelvis muligt at bryde krigsreglerne i ‘Animal Crossing: New Horizons’.

Men det er måske noget mere tydeligt i spil med reelle krigshandlinger som ‘Call of Duty’ eller ‘Fortnite’. 

Og nu har Røde Kors sat fokus på krigsforbrydelser i den virkelige verden ved at invitere gamere til et event ved navn “Play by the Rules”, hvor spillere udfordres til at spille uden at bryde krigslovene.

“Lige nu er er væbnede konflikter mere udbredte end nogensinde,” skriver Røde Kors på hjemmesiden for arrangementet.

“Vi inviterer derfor spillere til at spille førstepersonsskydespil efter krigsreglerne for at sætte fokus på brud på reglerne i den virkelige verden og illustrere, at selv krige har regler, som beskytter menneskeheden IRL.”

En række streamere har som en del af eventet, der blev afhold d. 15. april, spillet på Røde Kors officielle Twitch-kanal. Der har både været tale om ‘PUBG’, ‘Fortnite’, ‘Call of Duty: Warzone’ og ‘Escape from Tarkov’. Røde Kors har tilmed udviklet deres egen spilmode i Fortnite, hvor det ikke er muligt at skyde civile, nedlagte fjender eller ødelægge civile bygninger.

I 2017 holdt Røde Kors er lignende arrangment med en DLC til ‘Arma III’ med titlen ‘Law of War’, hvor spillere indtog rollen som humanitære nødhjælpere i stedet for soldater. Her kunne de deaktivere miner og hjælpe nødlidende. 

Dengang samlede DLC’en næsten 180.000 dollars, som gik direkte til Røde Kors.

MERE FRA HARDWIRE

LÆS MERE: Jeg gider fandme ikke have alle ‘Starfield’s 1000 computergenerede kedsomhedsplaneter

LÆS MERE: Isolation i spil giver mig et rush, jeg ikke finder andre steder

LÆS MERE: Her er den sidste episke trailer inden udgivelsen af ‘The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom’
© Copyright - arkaden.dk