Ad Banner

Nyheder

EA Japan chef kritiserer vurderingsråd for at banne Dead Space

Foto: Shift Up

Af David Darville
22 april, 2024

Et medlem fra EA Japans topledelse har åbent kritiseret det japanske spilvurderingsråd, CERO, for at godkende det nye actionspil Stellar Blade uden censur, mens deres egen titel, Dead Space, blev forbudt i landet.

Nyheden kommer fra IGN, der fortæller at Shaun Noguchi, general manager hos EA Japan, har postet på X for at udtrykke sin frustration over, hvad han opfatter som CERO’s urimelige vurderinger. Noguchi forklarer, at mens Stellar Blade, et actionfyldt spil, fik en CERO D-klassifikation og gik igennem uden censur, blev EA’s Dead Space afvist. Årsagen var spillets grafiske indhold, som inkluderer blodig scener med afskårne kropsdele og organer – noget han mener også er til stede i Stellar Blade.

Shaun Noguchi opslag på X

CERO’s D-klassifikation tillader salg til personer over 17 år og er et skridt under den strengeste Z-klassifikation, som er reserveret til voksne over 18 år. Uden en officiel vurdering kan Dead Space ikke sælges lovligt i Japan. Noguchi gør det klart, at hans kritik ikke er rettet mod Stellar Blade, hvilket han faktisk anbefaler folk at købe, men retter krtik mere mod CERO’s ratings politikker. Han kommenterede efterfølgende på Stellar Blades officielle X profil, at spillet ville blive frigivet ucensureret på tværs af alle markeder, inklusive Japan.

Stellar Blade udkommer eksklusivt til PlayStation 5 den 26. april

David Darville – Skribent & Anmelder


David har en Master i IT-ledelse, hvor digitalisering var et af de primære interessepunkter i hans uddannelse. Han har også en baggrund som skribent hos Det Danske Gaming Forum. Han excellerer især inden for FPS-spil som Warzone, men hans hjerte banker for udfordringerne i Soulslike-genren. Med en controller i hånden siden den første Nintendo blev tilsluttet familiens gamle 28” billedrørs-TV, brænder hans passion for at udforske gaming-universet stadig stærkt.

© Copyright - arkaden.dk