Ad Banner

Nyheder

Fallout 4 er det bedst sælgende spil i Europa

Foto: Instant Gaming.com

Af Lau Mellemgaard Eskildsen
20 april, 2024

Fallout sælger som varmt brød efter tv-seriens succes - og er nu det bedst sælgende spil i Europa

Verden er ramt af Fallout-feber. Tv-serien har formået at fange spillenes ånd på fornem vis. Mange seere, undertegnede inkluderet, var bestemt ikke færdige med Fallout-universet, da tv-serien sluttede, og kastede sig derfor over et af de mange spil i serien for at stille den sult, som tv-adaptationen havde skabt.

Fallout 76, Fallout New Vegas, Fallout 3 og sågar Fallout Shelter har oplevet et markant boom i antallet af spillere de seneste par uger – men det er intet i sammenligning med hvad Fallout 4 har præsteret.

GamesIndustry.biz og IGN rapporterer begge om skyhøje salgstal for det snart ti år gamle spil. Faktisk er der tale om en stigning på imponerende 7.500 procent i Europa.

Det betyder samtidig, at Fallout 4 i øjeblikket er det bedst sælgende spil i Europa, hvor det på sin vej mod toppen har overhalet spil som Helldivers 2, EA Sports FC 24 samt Grand Theft Auto V.

Top 10 i Europa ser derfor således ud:

1Fallout 4 (Bethesda) 
2Helldivers 2 (Sony)
3EA Sports FC 24 (EA)
4Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
5Call of Duty: Modern Warfare 3 (Activision Blizzard)
6Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
7Hogwarts Legacy (Warner Bros)
8Fallout 76 (Bethesda)
9Fallout: New Vegas (Bethesda)
10Fallout 3 (Bethesda)
GamesIndustry.biz

Med fire spil i top 10 er det svært at argumentere imod den effekt, tværmedielle produktioner kan have, når de er lavet ordentligt, samt den positive synergieffekt det medfører. Tv-serien er i øvrigt netop blevet forlænget med en anden sæson – og det er ikke utænkeligt, at Bethesda står klar med en remaster eller remake af Fallout 3, når sæson 2 ruller hen over skærmene.

Topplaceringen på GSD-listen, der baseres på digitale salg i hele Europa samt fysiske salg i flere større europæiske lande, skyldes dels tv-adaptationen, der kan ses på Amazon Prime, men bør også ses i lyset af den kommende gratis opdatering til spillet den 26. april. 

Det er en opdatering som optimerer Fallout 4 til PlayStation 5 og Xbox Series X/S og understøtter widescreen-visning på PC. Desuden kan spillet ofte findes til en fornuftig pris – og hvem sætter ikke pris på en god handel?

Lau Mellemgaard Eskildsen – Skribent & Anmelder


Lau er uddannet skolelærer med speciale i kulturfag, og er skribent på et af Danmarks største gaming-communities, Det Danske Gaming Forum. Fallout 3 ændrede hans liv, og lige siden har han haft en forkærlighed for action-RPG spil. Dystopiske narrativer har desuden hans store interesse, og han nyder at nørde rundt i gaming-verdenens eksistentialistiske fortællinger

© Copyright - arkaden.dk