Ad Banner

Nyheder

Nyt PlayStation tiltag fører til Helldivers 2 review bombing

Foto: Dualshockers

Af Kasper Pedersen
5 maj, 2024

Og det gik ellers så godt for Arrowheads massesællert

Opdatering d. 6/5/2024: PlayStation har udtalt på mediet “X”, at linking mellem PSN og Steam ikke vil blive nødvendigt alligevel.

Helldivers 2 er en af de nuværende mest succesfulde spil for PlayStation-brandet. Med mere end 8 millioner unikke spillere på tværs af PC-og PlayStation, samt en god strøm af updates i form af gratis DLC, ser det ikke ud til at spillet vil have nogen nedgang i sin succes lige foreløbig. Eller det skulle man da tro.

Men for nyligt har en udtalelse fra PlayStation medført at det populære 3. person skydespil nu bliver reviewbombet på den digitale spilplatform “Steam”. Dette fremgår på mediet “X”, hvor tal fra Steam viser en kolossal mængde af negative anmeldelser, som er blevet skrevet for spillet i løbet af bare få dage.

Steam melder selv ud om den voldsomme vækst af negative anmeldelser for Helldivers 2. Kilde: X

Denne voldsomme ændring skyldes ikke en nedgang i spillets kvalitet, men en udtalelse fra PlayStation, om en opdatering for spillet på Steam, som vil tvinge spilleren til at linke sin PSN-bruger til, hvis man vil fortsætte med at kunne spille. Ifølge PlayStation har dette været intentionen fra start, men har været forsinket grundet komplikationer.

Denne voldsomme ændring i anmeldelser har også fået udvikleren Arrowhead’s CEO, Johan Pilestedt, til tasterne, hvor han medgiver sin store ærgrelse over udviklingen. Han håber samtidigt at kunne genvinde fans tillid, ved at levere samme glimrende indhold for spillet fremover. For som han selv siger: “Jeg vil bare gerne lave gode spil”.

CEO for Arrowhead Game Studios har også reageret på de negative anmeldelser. Kilde: X.

Det stopper dog ikke der, da situationen er eskaleret yderligere fra de negative Steam-anmeldelser. For spillet er også blevet “D-Listed” (nedlagt) i mere end 100 lande, hvor man før kunne spille via. Steam, men grundet den kommende tvungne forbindelse med PSN, som heller ikke er at finde i mange af disse lande, vil det være uspilleligt på PC. Derfor har Steam også valgt at slække på refunderes reglerne, og give folk i disse lande deres penge tilbage uanset spiltid.

Det har endda fået andre spil, såsom Sucker Punch’s kommende fra PlayStation til PC-titel Ghost of Tsushima, til at garantere spillere at stadig kunne spille på PC, så længe de spiller singleplayer delen.

Kasper Pedersen – Skribent & Anmelder


Kasper har en kandidatgrad i Corporate Communication, hvor han specialiserede sig inden for tekstforfatning og hjemmesidedesign. Har tidligere været anmelder og skribent hos Pixel.tv i to år. Har en stor kærlighed for alt japansk underholdningskultur, såsom anime og JRPG. Nyder også et godt Survival Horror-spil, der bygger på atmosfæriske gys fremfor tarvelige jump scares.

© Copyright - arkaden.dk