Ad Banner

Feature

Danish Game Awards i fokus: Årets Gamer på Twitch

Af Morten Vilstrup Pedersen
20 april, 2024

Årets Danish Game Awards og dermed også Gamebox Festival er lige om hjørnet. Lad os taget et kig nærmere på de nominerede i kategorien Årets Gamer på Twitch

ConnieHeinz

ConnieHeinz begyndte at livestreame helt tilbage i 2018, hvor han, som så mange andre startede med at streame fra sit eget værelse. ConnieHeinz fokusere hovedsageligt på GTA V og FiveM roleplay.

Hvad betyder nomineringen for dig?

– Nomineringen betyder absurd meget for mig, mit community har stemt på mig og det er jeg så stolt over at kunne repræsentere og være en del af. At jeg har en stor gruppe af mennesker, der stemmer for at jeg skal blive nomineret, er jeg så stolt over! 

Hvordan kan Danmark bedre sætte fokus på spilindustrien?

– Danmark kan sætte bedre fokus på spilindustrien igennem uddannelsessystemet ved at oprette flere målrettede uddannelser som har gaming, programmering og design som hoved fokus. Man kunne oprette netværk og samarbejde mellem danske og internationale lande. 

Hvad betyder gaming for dig?

– Gaming betyder rigtig meget for mig, det er mit sted hvor jeg kan puste ud og trække mig fra hverdagens strabadser. Det er egentlig vildt og tænke på, hvor meget værdi en sort skærm med en masse pixels på, kan give en så stor værdi på en person. For mig handler det også om at give en masse minder og kvalitetstid videre til dem som modtager mig content på den anden side af skærmen. 

Jaxstyle

Jaxstyle er kendt fra både YouTube og Twitch og som han selv skriver på Twitch så Fra sin lejlighed i Aalborg, leverer han det mest sete og hidtil tåkrummende indhold du nogensinde har set fra sin lejlighed i Aalborg. Jax leverer alt fra reaktioner, til det mest hæsblæsende headshots i Warzone/CS.

Hvad betyder nomineringen for dig?

– Det er super fedt at blive nomineret og vide at folk sætter pris, men også bemærker det arbejde som man hver dag laver og holder af!

Hvordan kan Danmark bedre sætte fokus på spilindustrien?

– Synes allerede Danmark gør en kanon indsats for gamingindustrien, men tror helt klart at udnytte gaming indenfor undervisning og formidling af f.eks. historiske begivenheder, ligesom man gør med bl.a. film.

Hvad er din største spiloplevelse/minde?

– Min største spiloplevelse er helt klart at have været i Los Angeles med Call Of Duty og være blandt de største creators på YouTube og Twitch!

Hvad betyder gaming for dig?

– Gaming er for mig et socialt fællesskab som altid er tilgængeligt derhjemme. Der er altid et fællesskab at deltage i, ellers kan man altid møde nogle nye mennesker via streams og games!

Superpinkykitty

Superpinkykitty arbejder som fuldtids content creator hovedsageligt på Twitch, men også på YouTube og TikTok. Hun har tidligere arbejdet hos Gamestop og Ubisoft. Hendes store fokus er at være positiv og skabe et fællesskab for man kan slappe af og slippe de daglige problemer.

Hvad betyder nomineringen for dig?

– For mig er der faktisk en ret positiv vinkling på det fordi jeg har været igennem nogen ret hårde ting her det seneste år. Det har været med til at booste min selvtillid en smule og ligesom at blive lidt gladere. Det er også en form for bekræftelse af at man gør noget rigtig. Så for mig er jeg rigtig rigtig glad og beæret over at blive nomineret.

Hvordan kan Danmark bedre sætte fokus på spilindustrien?

– I takt med at der kommer mere dækning i form af artikler og podcast afsnit på internettet og i TV omkring spilindustrien som appellere bredt så vil Danmark også komme mere fokus. Det har man i hvert fald kunnet se henover de sidste ti års tid at gaming er blevet taget mere seriøst.

Hvad er din største spiloplevelse/minde?

– Der har virkelig været mange henover årerenes løb. Jeg tror at den største indtil nu var at jeg trak en kniv i CS. En saphire dubler, det var ret sindssygt. Så har jeg også prøvet at få et par verdensrekorder i et par spil. Jeg arbejder lidt på at få klaret Elden Ring, så det håber jeg på at jeg kan i år.

Hvad betyder gaming for dig?

– Gaming betyder rigtig meget for mig. Det har altid været et fristed at slappe af i. Da jeg var yngre havde jeg ikke særlig mange venner. Jeg gamede med nogle venner på nettet og det var gaming jeg gik til når jeg havde brug for at tænke på noget andet eller muntre mig selv op. Når jeg blev mobbet i skolen var det bedste at komme hjem foran computeren med Windows 95 og speedrunne Little Big Adventure 2. Når jeg skulle på weekend hos min far tog vi altid på biblioteket for at låne spil og prøve dem. Min storebror var også gamer og det smittede af, og faktisk det der gjorde mig til gamer. Jeg bruger gaming meget til mit arbejde eller til at aflaste mig med en god historie, god lore og god musik. Jeg lægger også mærke til at der er mange der gør det ved at streame eller se stream, så på den måde synes jeg at de fleste spil og gaming har en god indflydelse på folk.

Marie Watson

Marie Watson er fuldtids streamer og meget andet. På hendes kanal kan du finde gaming, men også en masse hygge. Hun elsker at snakke og gør meget ud af at interagere med hendes seere.

SondergaardLol

SondergaardLol er meget fokuseret på League of Legends i hans content og i hans videoer spiller han mod nogle af verdens bedste spillere. Hans mål er at gøre gaming mainstream, og gøre det til en del af hverdagen! Ifølge ham selv er han en gigantisk nørd ligesom alle os andre.

Arkaden har kontaktet alle de nominerede til Danish Game Awards, men har ved deadline for artiklen desværre ikke modtaget svar fra alle de nominerede.

Morten Vilstrup Pedersen – Skribent & Anmelder


Morten har en bachelor i Engelsk, og arbejder til daglig med Salg og Service i det mørke Jylland. Hans allerførste rigtige spiloplevelse var Pokemon Blå på tysk i de glade GameBoy dage. Det rangerer også ret højt på listen over yndlingsspil, men nr. 1 må absolut være Neverwinter Nights. Alt, der kan games på skal der games på, og han ejer derfor både PC, Xbox, PlayStation og Switch.

© Copyright - arkaden.dk