Ad Banner

Anmeldelse

Kingdom Hearts Integrum Masterpiece-anmeldelse – Det ultimative punktum

Foto: Square Enix

Af Emil Øgaard
4 juli, 2024

Kan man genfinde glæden ved den 22-årige gamle spilserie ved at spille det på PC?

Kingdom Hearts er et af de allerførste spil, jeg spillede, da jeg fik min PlayStation 2 tilbage i 2002. Dengang var jeg 6 år gammel, forstod ikke engelsk, men vidste, at jeg havde en magisk spiloplevelse. Da jeg tre år senere fandt ud af, at man kunne besøge andre Disney-verdener end blot Traverse Town, eksploderede mit hoved.

Siden da har jeg spillet stort set alle spillene i serien. I forbindelse med, at spillene nu er udkommet på Steam i det, de har kaldt Kingdom Hearts Integrum Masterpiece, er det på tide at se, om spillene nyder godt af at få nogle flere frames og blive smækket op på en skærm, der har en lidt højere opløsning end det billedrørs-tv, jeg oprindeligt spillede på.

Jeg vil opdele anmeldelsen til at handle om hver af de tre kollektioner af spil, man får med i denne pakkeløsning. Her vil jeg anmelde dem ud fra, hvor godt de oversættes til PC-formatet, og om jeg vil anbefale det til fans eller nytilkommere af serien. Som disclaimer har jeg ikke spillet alle spillene igennem på PC, men brugt mindst tre timer på hvert spil i kollektionerne. Det vurderede jeg var nok til at få en forståelse af performance i spillene.

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix

I den første kollektion finder vi seks titler. Det er helt klart her, man får mest værdi for sine penge. Kollektionen inkluderer: Kingdom Hearts 1 Final Mix, Kingdom Hearts Re:Chain of Memories, Kingdom Hearts 358/2 Days, Kingdom Hearts 2 Final Mix, Kingdom Hearts Birth by Sleep Final Mix og Kingdom Hearts Re:coded.

Af de spil er både 358/2 Days og Re:coded rene cinematiske oplevelser med cutscenes fra de originale Nintendo DS-spil. Disse oplevelser er dem, der rent grafisk ser værst ud. Selvom det er opdateret i HD-format, er det tydeligt at se, at skyggerne og stregerne på objekterne ikke er opskaleret.

Dog er det en fornøjelse at spille igennem hovedspillene, 1 og 2, igen på PC. Især når de bliver oplevet i 120+ FPS, hvilket klæder gameplayet særdeles godt. I de intense kampsekvenser er det meget lettere at udføre blokader og dodges, da man opfatter det hurtigere.

Birth by Sleep-spillet er en undervurderet perle i Kingdom Hearts-universet, hvor man ikke længere følger hovedkarakteren Sora, men dykker ned i de keyblade-wielders, der kom før ham. Aqua, Terra og Ventus, der alle kommer til at være en del af hovedspillet, er de karakterer, du kan spille som. Her spiller du hver deres historie, der overlapper med hinanden og hovedspillet på en særlig elegant måde.

Denne kollektion kan jeg anbefale alle, der gerne vil prøve at se, om Kingdom Hearts er noget for dem. Alle spillene kan også hentes på en PlayStation via PlayStation Plus Extra-abonnementet.

Flyv forbi Big Ben med Peter Pan i Kingdom Hearts 1.5 Final Mix. Foto: Square Enix

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

I denne kollektion med det mundrette navn finder vi Kingdom Hearts Dream Drop Distance HD, Kingdom Hearts 0.2 Birth by Sleep – A Fragmentary Passage – og Kingdom Hearts χ Back Cover. Sidstnævnte er også en ren cinematisk oplevelse, der udvider universet og faktisk sætter op til, hvad der skal ske i Kingdom Hearts 4, som er under udvikling.

I Dream Drop Distance vender man tilbage til en drømmeverden af forskellige Disney-verdener, hvor forskellige Disney-karakterer og karakterer fra spillet The World Ends With You går igen. Selvom Dream Drop Distance udkom i 2012 til Nintendo 3DS, ser det faktisk godt ud. Der er noget med farvekalibreringen, der virker lidt off, men i forhold til at det er en 3DS-port, fungerer det overraskende godt.

Man begynder først for alvor at se, hvad en PC kan gøre for Kingdom Hearts-spillene med Kingdom Hearts 0.2 Birth by Sleep. Her spiller man udelukkende som Aqua, der er fanget i Dark World, som, som navnet antyder, er der hvor mørket lever i Kingdom Hearts-universet.

Selve spillet udkom lige op til udgivelsen af Kingdom Hearts 3 og er bygget i Unreal Engine 4-spilmotoren. Man kan tydeligt mærke, at man går et skridt op i grafisk kvalitet og finesse. På min PC kunne jeg køre 1440p 120+ FPS uden problemer, hvilket klæder dette spil helt ufatteligt. Selvom det kun tager 3-4 timer at gennemføre, er det en fornøjelse.

Dog vil jeg være varsom med at købe denne kollektion. Den koster omtrent ligeså meget som de andre, men man får ikke ret meget spil for pengene. Og selvom historien er relevant for det tredje hovedspil, så kan man godt “nøjes” med at se den på nettet. Det er for dyrt at købe denne kollektion for sig selv.

Aqua befinder sig i Darkworld, der er meget anderledes end en Disney-verden. Foto: Square Enix

Kingdom Hearts 3 + Re Mind (DLC)

Rosinen i pølseenden er Kingdom Hearts 3 med DLC’en Re Mind, der tilføjer et par ekstra cutscener og en masse ekstra svære bosser, når man har gennemført spillet. Selvom spillet var 14 år undervejs og skulle markere afslutningen på The Darkseeker Saga, kan jeg huske, at jeg var skuffet over det. Hvis man ikke havde spillet alle de forudgående spil og set alle de cinematiske oplevelser, var man helt lost i historien.

Dette problem er stadig gældende den dag i dag, hvilket gør Kingdom Hearts til et spil, man enten hader at elske eller elsker at hade.

På PC stråler Kingdom Hearts 3 dog af kvalitet. I de tre timer, jeg spillede det, oplevede jeg ingen synderlige framedrops eller lange loadingtider. Alt teknisk spillede og blev kun forbedret af at blive spillet på en mere kraftfuld platform. Da spillet er udviklet i Unreal Engine 4, har det også muliggjort, at man har bedre mulighed for at tilpasse de grafiske elementer såsom skygger, blooming og kvaliteten af sin opløsning.

Selvom Kingdom Hearts 3 er en rodet fornøjelse af et spil, kommer man ikke udenom, at der er blevet lavet et godt stykke arbejde ved at porte det til PC. Spillene har været ude på PC via Epic Games siden 2021, men ved at tage springet til Steam har Square Enix i den grad kridtet banen op til at vise os mere af Kingdom Hearts 4 på et tidspunkt. Dog gider jeg ikke vente 14 år endnu en gang.

I Birth by Sleep skal du besejre den ikoniske Maleficent i drageform for at komme hen til Tornerose. Foto: Square Enix

Konklusion

Steam-udgaven af Kingdom Hearts Integrum Masterpiece er den ultimative Kingdom Hearts-oplevelse, man som fan kan få. De fleste af spillene ser drønskarpe ud i 120+ FPS, selvom farvekalibreringen i de første spil godt kan virke lidt sløret. I Kingdom Hearts 3 får det et grafisk hak opad, hvilket i høj grad pynter.

Er det pengene værd at købe hele kollektionen på PC? Tjah. Jeg vil først anbefale at prøve det på PlayStation, hvor det kan hentes via PlayStation Plus Extra-abonnementet. Hvis man derimod har PC som primær platform, vil jeg anbefale kun at købe Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 Remix til at starte med. Herefter kan man vurdere, om man vil fortsætte på rejsen. Ellers bliver det hurtigt en dyr fornøjelse.

Alle spillene kan spilles på Steam Deck, hvor det kører rimeligt stabilt på 60 FPS. Dette er den bedste håndholdte Kingdom Hearts-oplevelse, da man på Switch kun kan spille det gennem Nintendos cloud-løsning, som ikke fungerer ret godt.

Jeg nød at vende tilbage til Sora, Anders And og Fedtmule til endnu et storslået eventyr. Denne gang i flere frames end nogensinde før. Det var lige den medicin, jeg skulle bruge for at udholde ventetiden til at se mere til Kingdom Hearts 4.


Udvikler/Udgiver: Square Enix

Genre: Action RPG

Platform: PC (anmeldt på), PlayStation 5 og Xbox Series X | S,


Om skribenten:

Billede af Emil Øgaard

Emil Øgaard – Skribent & Anmelder


Emil er uddannet Cand. Mag. i Medievidenskab, hvor han specialiserede sig i spilteori og ludonarrativitet. Har tidligere været skribent hos Pixel.tv. Lige siden han spillede Kingdom Hearts for første gang på sin PS2, har han været bidt af RPG-spil. Derudover er spiludvikling i Danmark et af hans store interessefelter.


Kingdom Hearts Integrum Masterpiece-anmeldelse



© Copyright - arkaden.dk