Ad Banner

Anmeldelse

Turtle Beach Stealth Pro-anmeldelse – Crème de la crème

Foto: Turtle Beach

Af Emil Øgaard
18 april, 2024

Turtle Beach har sikret sin plads i Mount Rushmore af gaming headsets

Desto ældre man bliver, desto mere sætter man pris på kvalitet af de produkter, man køber. Når man begynder at finde sine interesser, kan man begynde at købe sig fattig i udstyr.

Selvom Turtle Beach Stealth Pro ligger i den dyre ende af gaming-høretelefoner, er de nogle af de bedste på markedet. Man får den fulde trådløse oplevelse uden at skulle være afhængig af at sætte det til opladning (mere om det senere), samt et dybt og nuanceret lydbillede, der får det maksimale ud af Dolby Atmos-teknologien.

Man justerer lyden via hjulet rundt om ørekoppen. Foto: Turtle Beach

Specifikationer

  • Forbindelse: 2.4 GHz True Wireless via USB-A-dongle
  • Drivere: 50 mm Nanoclear™
  • Frekvensrespons: 10 Hz – 22000 Hz
  • Mikrofon: Aftagelig TruSpeak™ kardioidemikrofon med lydreducerende S.M.A.R.T-teknologi
  • ANC: Ja
  • Knapper: Tænd/Sluk, Mikrofon Tænd/Mute, Bluetooth-switcher, ANC-switcher
  • Batterilevetid: Omkring 12 timer
  • Vægt: 500 g
  • Kompabilitet: PlayStation 5, Xbox (Der findes både en PS5- og Xbox-version af headsettet), PC og enheder med 5.1 Bluetooth-tilkobling.

Features – Komfort i fokus

Turtle Beach Stealth Pro udstråler kvalitet fra det sekund, man åbner æsken. Sammen med høretelefonerne, donglen og kablerne får man en lækker velourpose, hvis man skal have headsettet med på farten.

Umiddelbart virker headsettet småt og kompakt, der kunne give én bange anelser om det ville føles for stramt at have på. Heldigvis blev de bange anelser gjort til skamme. Headsettet er et af de mest behagelige, jeg har prøvet. Normalt er jeg kæmpe fan af skibrille-bøjlen på Steelserie Arctis-serien, men Stealth Pros memoryskum gør, at headsettet hurtigt former sig om dit hoved.

Modsat andre headsets, der bruger et blødt nylonstof, bruger Stealth Pro kunstlæder, som sidder udenpå noget memoryskum. Ofte kan dette hurtigt blive varmt om ørene ved længere spilsessioner, men efter have brugt headsettet i sessioner på knap 6 timer, bemærkede jeg det slet ikke.

Komforten er et stort højdepunkt ved dette headset, hvilket også kan ses i den løsning, som er brugt for at gøre det fuldt ud trådløst. Midt i donglen sidder et batteri, der oplader, mens man er connected til via den trådløse forbindelse. Dette udskifter man hurtigt efter ca. 12 timer med det batteri, der sidder i headsettet. Dermed har man konstant et opladet batteri, så man undgår at skulle holde pause, så headsettet lige kan genoplade.

Den aftagelige mikrofon har en fin lyd, men sidder underligt langt ude ift. ens mund grundet headsettets større drivers. Omvendt er S.M.A.R.T-tekonologien i mikrofonen ret vild, da den fjerner alt unødig støj på en helt suveræn måde. Selvom TV’et var tændt ved siden, gik lyden ikke i mikrofonen, da jeg brugte den på min PC.

Headsettet kommer med en Dual Mode, hvor det med ét klik kan skifte mellem lyden fra din konsol til din smartphone. Hvis man er typen, der tyer til ét headset mellem sine devices, efterlever Stealth Pro dette behov.

Donglen fungerer både som en connector og som en oplader til batterierne. Foto: Turtle Beach

Lydkvalitet – Knivskarp og oceandyb

Ud af boksen er Turtle Beach Stealth Pro et af de bedste headsets, jeg har prøvet. De lidt større 50 mm drivere gør en stor forskel ift. de 40 mm drivere, jeg normalt er bekendt med. Driverne er med til at give en dybere og mere bombastisk lyd uden det går på kompromis med kvaliteten.

Det headset jeg prøvede af var PlayStation 5-versionen. Det betød at produktet gør særligt brug af PlayStations 3D-lyd og Dolby Atmos-teknologi, hvilket giver det ultimative lydunivers. Aldrig har spil som Resident Evil været klammere. Under anmeldelsesperioden spillede jeg også Harold Halibut igennem til anmeldelse. Her kunne man virkelig høre alle de nuancer som lyddesigneren har fået med. Det var en vild oplevelse.

Musikorienterede høretelefoner såsom Sony WH-1000XM-serien har en bedre Active Noice Cancelling-teknologi (ANC) end gaming headsets. Stealth Pro er ingen undtagelse på det punkt, men ANC’en virker trods alt rigtig fint til casual gaming. Er man mere kompetitiv, kan man søge andre headsets, der har bedre ANC.

Men lydkvaliteten kommer også med en pris. Stealth Pro er et high-end headset, der koster omkring 2500 kroner – lige en kende dyrere end SteelSeries Arctis Nova Pro og omkring det samme som Acezone A-Spire, som er de headset, man bedst kan sammenligne dette med.

Prisen kan skræmme en del folk væk, men hvis jeg skulle ud og bruge en del penge på et headset, vil Turtle Beach Stealth Pro være det headset, jeg vil anbefale til folk. Især hvis man går op i sin lydkvalitet og spiller en række forskellige spilgenrer.

Mikrofonen kommer snor sig langt fra venstre og ind til munden. Foto: Turtle Beach

Konklusion

Turtle Beach Stealth Pro er et af de allerbedste headsets, jeg nogensinde har prøvet. Det er crème de la crème indenfor gamingheadsets, hvor både komfort og lydkvalitet går op i en højere endhed.

Selvom den smarte, aftagelige mikrofon fungerer fremragende grundet støjreducerende teknologi, er det lidt kluntet, at den kommer ind langt fra venstre. Omvendt er der nok færre måder at designe dette på.

Det udskiftelige batteri i donglen er en smart detalje, da man konstant får en wireless oplevelse uden at skulle gå på kompromis med at sætte et laderstik til undervejs. Batteriet holder dog kun 12 timer, men kan udskiftes på 15 sekunder.

Donglen kan måske virke for simpel ift. Nova Arctis Pro, hvor connectoren har et lækkert digitalt display, der gør brugervenligheden lidt bedre. Men hvis man er mere plug’n’play-typen som undertegnet, er det helt okay med en simpel dongle.

Turtle Beach Stealth Pro får mine varmeste anbefalinger. Selvom det er et relativt dyrt high-end produkt, så får du også den high-end lydoplevelse og komfort, du kan forvente. Med andre ord: Det er alle pengene værd.


Produkt: Turtle Beach Stealth Pro (PlayStation 5-version – Xbox-version også tilgængelig)

Produkttype: 2.4 GHz True Wireless + Bluetooth 5.1

Kompatibel med: PC, PlayStation 5, Xbox og Bluetooth-enheder (iOS, Android, Nintendo Switch)


Om skribenten:

Billede af Emil Øgaard

Emil Øgaard – Skribent & Anmelder


Emil er uddannet Cand. Mag. i Medievidenskab, hvor han specialiserede sig i spilteori og ludonarrativitet. Har tidligere været skribent hos Pixel.tv. Lige siden han spillede Kingdom Hearts for første gang på sin PS2, har han været bidt af RPG-spil. Derudover er spiludvikling i Danmark et af hans store interessefelter.

© Copyright - arkaden.dk