Nyheder

Xbox’ multiplatform spil er nu offentliggjort

Af Kasper Pedersen
24 februar, 2024

Vi kender nu de fire Xbox-eksklusive spil, som Phil Spencer sagde ville gå multiplatform

Siden internettet var ved at koge over med forskellige rygter omkring Xbox’s eksklusive titler, som Indiana Jones & The Great Circle og Starfield, ville komme på andre platforme, har Xbox ledelse i form af Phil spencer, Matt Booty & Sarah Bond været ude og forsøge at mane tingene til ro.

Det forlød, at de to tidligere nævnte titler ikke ville komme på andre platforme, selvom ordlyden kunne være lidt vag omkring, hvad der vil ske i fremtiden, men til gengæld blev det sagt, at der vil udkomme fire andre tidligere eksklusive Xbox til andre platforme. Siden da har der været spekulation om, hvilke fire spil der var tale om. Nu er det kommet frem hvilke titler og hvornår de vil udkomme.

Pentiment

Det første på listen er Obsidian Entertainments Pentiment – et narrativtstyret eventyrspil, der minder lidt om gamle “Choose Your own Adventure” genren, med masser af valg, tekst og ting der kan interageres med. Pentiment modtog stor ros blandt kritikkere, og har i skrivende stund en metascore på 86. Spillet udkom til PlayStation 4/5 og Nintendo Switch den. 22 februar.

Hi- Fi Rush

Det kom som noget af en overraskelse, da Hi-Fi Rush blev afsløret til Xbox’s Developer Direct-show tilbage i januar 2023. Spillet var ikke bare udviklet af det nyligt købte Bethesda-studie, men det udkom også på samme dag, som det blev annonceret. Siden da har der været rygter om, at det skulle udkomme på andre konsoller, og det viser sig at holde stik. Det var lidt af en kritikkerdarling med en score på 87, men ser dog kun ud til at komme på PS5 den 19. marts.

Grounded

Grounded blev, ligesom Pentiment, blev afsløret under Nintendo’s seneste “Partner Showcase”, og var faktisk den første titel, der blev vist under det pågældende show. Det er et multiplayerbaseret survival/adventure-spil, hvor alle mulige hverdagsting ser enorme ud, grundet spillerens egen ministørrelse. Det startede i Early Access tilbage i 2020, udkom endeligt i 2022, og har en score på 82. Det kommer på PS4/5 samt Switch den 16 april.

Sea Of Thieves

Den sidste af de fire spil, er Sea of Thieves udviklet af Rare. Det store online live service-piratspil har efterhånden været på Xbox i 6 år, men har stadig en stærk følgerbase, som snart kan blive endnu større takket være udfoldelsen på andre platforme. Skønt spillets stærke følgerbase har det “kun” en metascore på 69, men udviklerne sørger stadig for hyppige opdateringer og tilføjelser. Sea Of Thieves kommer indtil videre kun på PS5 den 30 april.

Det bliver interessant at se, om det udelukkende er disse fire Xbox eksklusive titler, som udkommer på andre platforme. Men indtil da, er dette nogle rimeligt solide spil, der har fortjent mere opmærksomhed, end hvad de har fået indtil nu. Hvilket de har chancen for ved at gå multiplatform. Det er også bedre for forbrugeren.

Kasper Pedersen – Skribent & Anmelder


Kasper har en kandidatgrad i Corporate Communication, hvor han specialiserede sig inden for tekstforfatning og hjemmesidedesign. Har tidligere været anmelder og skribent hos Pixel.tv i to år. Har en stor kærlighed for alt japansk underholdningskultur, såsom anime og JRPG. Nyder også et godt Survival Horror-spil, der bygger på atmosfæriske gys fremfor tarvelige jump scares.

© Copyright - arkaden.dk