Feature

De største spiludgivelser i april 2024

Foto: PlayStation & IGN

Af Lau Mellemgaard Eskildsen
26 marts, 2024

Fra ørkener fyldt med sand, til kødkostumer og Fallout i Australien! April byder på mange spændende spiludgivelser - få overblikket her

Efter en måned med store udgivelser som Rise of The Ronin, Dragon’s Dogma 2 og Princess Peach Showtime! byder april på et lineup af spil, hvis titler måske er mindre genkendelige. Dog kan vi se frem til titler som Stellar Blade, SAND LAND, No Rest For The Wicked og så kommer Sea of Thieves også til PlayStation-platformen. 

Vi har samlet et overblik over de største spiludgivelser i april, og afslutningsvist finder du månedens komplette program. God fornøjelse.

Broken Roads (PC, Switch, PS5, Xbox X/S) – 10. april

Da jeg hørte om Fallout i Australien, var jeg straks solgt på idéen. Broken Roads foregår nemlig i et dystopisk og postapokalyptisk Australien, hvor de overlevende må kæmpe brutalt for at overleve. Dine beslutninger vil forme din karakters moralske kompas, hvilket ikke kun påvirker de evner, du kan tilegne dig, men også spillets forløb. 

Spillet præsenteres fra et isometrisk perspektiv, og kampsystemet er turbaseret. Det er et spil, der er stærkt påvirket af de to første spil i Fallout-serien, og faktisk er der en fra holdet bag Broken Roads, der tidligere har været involveret i Fallout og Fallout 2, før Bethesda overtog franchisen. Her er der tale om klassisk rollespil uden unødige dikkedarer. 

No Rest For The Wicked (PC) – 18. april

No Rest for the Wicked, der er udviklet af Moon Studios, som er kendt for de prisvindende titler Ori and the Blind Forest og Ori and the Will of the Wisps, er et actionfyldt og præcisionsdrevet action-RPG. Fortællingen udspiller sig i året 841, en periode der er præget af tumult, især på grund af Kong Harols død. Hans bortgang sender chokbølger gennem kongeriget, hvor tronen overtages af hans hensynsløse og uerfarne søn, Magnus. 

Midt i den politiske uro opstår en større trussel – Pestilensen, eller Pestilence på engelsk, en ødelæggende plage, som verden ikke har set mage til i et årtusinde. Den hærger landet og efterlader korruption og forfald i sit kølvand, men vores helt, Madrigal Seline, der er en ambitiøs og urokkelig figur inden for kirken, ser Pestilensen som en chance for at vise sin hengivenhed og dygtighed over for sin guddom.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes (PC, PS5) – 23. april

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes er en hyldest til de klassiske japanske rollespil fra PlayStation-æraens tidlige dage. Spillet byder på den velkendte udforskning og kampe fra japanske rollespil, men præsenteres i flot 2.5D-grafik med pixel-baserede figurer. Historien omhandler krig og venskab, og du får mulighed for at samle et enormt hold af 100 unikke helte til dit eventyr.

Desuden har du mulighed for at bygge din egen fæstning og udvide din hær. Spillet inkluderer et guild-system, der tillader dig at ændre din fæstnings egenskaber afhængigt af, hvilket guild du tilslutter dig. Kampsystemet er turbaseret, og du kan have op til seks medlemmer i din gruppe, og du vil få brug for al den hjælp, du kan få, når du står over for spillets vanvittige bosskampe.

Tales of Kenzera: ZAU (PC, Switch, PS5, Xbox) – 23. april

Hvordan kommer man gennem sorgen, og hvordan er livets mest udfordrende tidspunkter med til at definere, hvem man virkelig er? Netop disse problemstillinger tager Tales of Kenzera: ZAU fat på. I hovedrollen som Zau ser vi den BAFTA-nominerede skuespiller Abubakar Salim. Spillet er det første store projekt fra Surgent Studios, og de giver os en singleplayer action-adventure platformer inspireret af metroidvania-genren. 

Du spiller som Zau, en helt, hvis sorg over faderens død driver ham mod et umuligt mål – at bringe sin far tilbage til livet. På din rejse vil dødens gud, Kalunga, guide dig gennem betagende 2.5D verdener fyldt med farver og dybde, hvor du lærer at beherske de kosmiske kræfter, der tilhører en kriger shaman. Det bliver en hjertevarmende fortælling om sjælelig genopbygning og et eventyr, hvor overvældende modgang afslører, hvem du virkelig er inderst inde.

Phantom Fury (PC) – 23. april

Hell Yeah! Denne måned har vi et dansk spil på listen. Danske Slipgate Ironworks og 3D Realms er nemlig kræfterne bag denne hardcore boomer shooter, der er, som de blev lavet i de gode gamle dage.

Du indtager rollen som Shelly “Bombshell” Harrison, der vågner op fra koma i en verden, hun ikke genkender, men nu er hun udstyret med en topmoderne bionisk arm. En hæsblæsende rejse, på tværs af Amerika, begynder i jagten på artefaktet kendt som Demon Core. Mens Shelly kæmper for at stykke sin egen historie sammen, er hun også fast besluttet på at beskytte menneskeheden.

Phantom Fury er efterfølgeren til det anmelderroste Ion Fury, og inspirationen fra de klassiske shooters er tydelig. Der kommer til at være smæk på.

SAND LAND (PS4/5, PC, Xbox X/S) – 24. april

Serien er allerede ude, og snart kan vi dykke ned i en udtørret ørkenverden, hvor både mennesker og dæmoner kæmper med alvorlig vandmangel. SAND LAND er et action-RPG, hvor man indtager rollen som dæmonprinsen Beelzebub, sherif Rao og en dæmonisk tyv, mens de begiver sig ud på en mission for at finde en legendarisk kilde gemt i ørkenen. 

Du leder din brogede skare af heroiske skæverter og udforsker den legendariske verden, SAND LAND, der er skabt af Akira Toriyama, manden bag Dragon Ball. Brug dine strategiske evner og kreativitet til at designe tanks og andre køretøjer til dine eventyr ved at bruge et bredt udvalg af reservedele. Udbyg din base til en blomstrende by med hjælp fra de folk, du møder på din rejse gennem den store ørken.

Stellar Blade (PS5) – 26. april

Hvad kan man næsten sige om Stellar Blade, som ikke allerede er blevet sagt? Spillet har haft en tydelig PR-strategi, der mere har fokuseret på spillets visuelle stil og hovedkarakterens udseende, end på gameplay og spilsystemer.

Men lad os prøve alligevel, for i Stellar Blade spiller du som Eve, der har til opgave at redde menneskeheden fra randen af udslettelse. Vores eksistens hænger i en tynd tråd. Jorden, som før var vores hjem, ligger nu i ruiner, og er overtaget af mystiske og magtfulde væsener. Menneskehedens rester har søgt tilflugt i en fjern rumkoloni. Fra denne koloni lander Eve midt i Jordens ødelæggelse med ét enkelt mål – at frigøre vores hjem fra NA:tives kløer – de samme væsener, der er skyld i dens undergang. Men som Eve konfronterer NA:tive og dykker dybere ned i ekkoerne fra en forgangen tid, begynder hun at afsløre hemmeligheder i et komplekst spind af forræderi og bedrag, og hun udfordres på alt, hun troede var sandt.

Der er forresten en demo ude den 29. marts, så man har mulighed for at prøve spillet inden udgivelsen. Al progression fra demoen kan desuden overføres til det komplette spil.

Manor Lords (PC) – 26. april

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvordan det ville være at leve som en middelalderlig herremand, så er chancen her nu. I Manor Lords tager du turen tilbage til riddertiden, og indtager netop rollen som en Lord. Det er et strategispil, der starter dig ud i det små med en lille landsby, som du skal udvikle til en blomstrende by, effektivt styre ressourcer og produktionskæder, og udvide dit domæne gennem strategiske erobringer. 

Spillet er inspireret af den komplekse kunst og arkitektur fra det sene 14. århundredes Frankerrige, og Manor Lords er stærkt rodfæstet i historisk nøjagtighed. Og den autenticitet afspejles i både spillets mekanikker og visuelle design, hvor spillet ønsker at præsentere en verden, der er ægte, levende og indlevende, frem for at falde for de typiske middelalderlige klichéer.

Sea of Thieves (PS4/5) – 30. april

Splitte mine bramsejl! Sea of Thieves er det mest forudbestilte spil på PlayStation Store, og efter lang tid som eksklusiv titel på Xbox og PC, har spillet nu fået en ordentlig kølhaling, og er snart tilgængelig for alle landkrabber med en PlayStation. Der venter masser af eventyr på de syv have, så det er bare med at gå planken ud og kaste sig ud i dit helt eget sørøvereventyr. Sejl på de syv have, kast dig ud i spændende slag, udforsk ukendte områder og plyndre skjulte skatte – alt er op til dig. I Sea of Thieves er du ikke bundet af en bestemt rolle, så uanset om du foretrækker at finde din egen vej eller danne alliancer med andre spillere, er friheden din. 

Braid Anniversary Edition (PC, Switch, PS5, Xbox) – 30. april

Da Braid første gang blev udgivet i 2008, modtog det stor ros for sin visuelle stil og for at tage fat på temaer som vrede og fortrydelse. Et centralt element i spillet var evnen til at bremse og stoppe tiden, og nu får vi muligheden for at opleve spillet igen i en opdateret version.

Braid er en platformer, hvor du som Tim begiver dig ud på et eventyr for at befri en prinsesse. Du slår fjender ud ved at hoppe på dem og løser undervejs komplekse platformgåder. Men Braid tager alt og vender det på hovedet, og med evnen til at styre tiden på utallige måder åbnes der for flere opdagelser i spillets unikke verdener. Undervejs samler du også brikker af historien, hvilket gradvist udfolder den sande fortælling i et spil, der lover at overraske dig.

Øvrige udgivelser i april:

Withering Rooms (PC, Switch, PS5, Xbox) – 2. april

Saviorless (PC, PS5, Switch) – 2. april

Tengoku Struggle: Strayside (Switch) – 3. april

Girl Genius: Adventures In Castle Heterodyne (Switch) – 3. april

Turbo Golf Racing (PC, PS5, Xbox) – 4. april

No Umbrellas Allowed (Switch) – 4. april

Sons of Valhalla (PC) – 5. april

Botany Manor (PC, Switch, Xbox) – 9. april

The Devil Within: Satgat (PC Early Access) – 9. april

Children of the Sun (PC) – 9. april

Turbo Kid (PC, Switch, PS5, Xbox) – 10. april

House Flipper 2 (PS5, Xbox X/S) – 10. april

Ereban: Shadow Legacy (PC) – 10. april

Inkbound (PC) – 10. april

Bioid (PC) 10. april

Moonglow Bay (Switch, PS5, Xbox) – 11. april

Loretta (Switch, PS5, Xbox) – 11. april

Die Again (PC, PS4/5) – 11. april

Headquarters: World War II (PC) – 11. april

Goons: Legends & Mayhem (PC, Switch, PS5, Xbox) – 11. april

Outer Terror (Switch, PS5, Xbox) – 12. april

Anomaly Collapse (PC) – 12. april

Jack Holmes: Master of Puppets (Switch, PS5, Xbox) – 12. april

Guild Saga: Vanished Worlds (PC) – 15. april

Grounded (PS5, Switch) – 16. april

Europa (PS5, XBX, PC) – 16. april

Harold Halibut (PC, PS5, Xbox) – 16. april

Dead Island 2 ‘SoLA’ (PC, PS5, Xbox) – 17. april

Kingsgrave (PC) – 17. april

Sker Ritual (PC, PS5, Xbox) – 18. april

Final Fantasy XVI: The Rising Tide (PS5) – 18. april

Nexus 5X (PC) – 18. april

Age of Water (PC) – 18. april

Soul Covenant (PC, PS5) – 18. april

Whisker Waters (PC, PS5, Switch) – 19. april

ArcRunner (PC, Switch, PS5, Xbox) – 19. april

Teenage Mutant Ninja Turtles Arcade: Wrath of the Mutants (PC, Switch, PS5, Xbox) – 23. april

Assault Suit Leynos 2 Saturn Tribute (PC, Switch, PS5, Xbox) – 25. april

Megaton Musashi: Wired (PC, Switch, PS4/5) – 25. april

Another Crab’s Treasure (PC, Switch, PS4/5, Xbox) – 25. april

SaGa Emerald Beyond (PC, Switch, PS4/5, Xbox) – 25. april

Lunar Lander Beyond (PC, Switch, PS4/5, Xbox) – 25. april

Super Dragon Punch Force 3 (PC) – 26. april

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – Sweep the Board! (Switch) – 26. april

TopSpin 2K25 (PC, PS4/5, Xbox) – 25. april

El Shaddai: Ascension of the Metatron (Switch) – 28. april

High Elo Girls (PC) – 30. april

Lau Mellemgaard Eskildsen – Skribent & Anmelder


Lau er uddannet skolelærer med speciale i kulturfag, og er skribent på et af Danmarks største gaming-communities, Det Danske Gaming Forum. Fallout 3 ændrede hans liv, og lige siden har han haft en forkærlighed for action-RPG spil. Dystopiske narrativer har desuden hans store interesse, og han nyder at nørde rundt i gaming-verdenens eksistentialistiske fortællinger

© Copyright - arkaden.dk