Nyheder

Dragons Dogma 2 bliver review bombet

Dragons Dogma 2

Foto: Steam

Af Anders Friis
22 marts, 2024

Endnu engang er et spil udsat for review bombning. Er sure gamere med til at ødelægge brugeranmeldelsers troværdighed?

22. marts var dagen hvor Capcoms ventede open world RPG spil, Dragons Dogma 2, ramte de fysiske og elektroniske butikshylder.

Der er dog lidt ridser i lakken via sidstnævnte salgskanal, da spillet på Steam og andre salgsplatforme bliver ramt af dårlige brugeranmeldelser. I skrivende stund er der 11.062 brugeranmeldelser på Steam, hvor af 61 % er negative, hvilket giver prædikatet: Hovedsageligt Negativ med ildevarslende orange skrift.

Det står i direkte modstrid med den oplevelse Arkadens anmelder, Lau Eskildsen, har haft med Dragons Dogma 2, hvor han udover at give spillet 5/6, også roste spillet for være “En åben verden gjort rigtigt”

Har Lau Eskildesn mon taget fejl? Nej, når man kigger på brugeranmeldelserne, de sociale medier og andre fora igennem, så tyder meget på, at de negative anmeldelser hænger sammen med at Capcom har valgt, at lancere spillet sammen med mikrotransaktioner, der kan gøre livet som Dragons Dogma 2 gamer lidt nemmere.

Liste over DLC’er til Dragons Dogma 2. Foto: Steam

Der er med andre ord tale om såkaldte Ease of Access mikrotransaktioner, der f.eks. kan reducere vægten af dit campingudstyr, så du kan bære mere loot. På samme måde kan man købe sig til en krystal der gør dine fast travels lidt mere sikre.

Vi har spurgt vores anmelder, hvad han mener om mikrotransaktionerne, og hvad de betyder for spillet, hvortil Lau Eskildsen svarer og kommer med en advarsel.

– Jeg manglede ikke det man nu kan betale for. Uendelig fast travel ville tvært imod ødelægge spillet for mig.

Ødelægger review bombning brugeranmeldelsers troværdighed?

Det er ikke første gang, at man ser utilfredse gamere der laver såkaldt review bombning af spil, fordi der er en utilfredshed med forhold, der ikke nødvendigvis har direkte sammenhæng med eller negativ indflydelse på spillet.

Vi så det også sidste år i forbindelse med Hogwarts Legacy, hvor forfatteren J.K. Rowlings udtalelser om transseksuelle betød, at spillet blev cancelled og modtog negative brugeranmeldelser.

Når der sker den slags, så rejser det et interessant spørgsmål, for kan man regne med brugeranmeldelser, når de bliver benyttet til andet end give en vurdering af et spil?

Deltag i debatten på vores Discord kanal, hvor du også kan møde andre gamere.

Anders Friis – Skribent & Anmelder

Halvgammel og halvsur gamer med en stor svaghed for PC-, strategi- og RPG-spil. Er af den klare overbevisning der ikke er lavet god musik, film eller serier siden 2004, og der generelt er et overdrevent forbrug af farver og larm i alt for mange af nutidens spil

© Copyright - arkaden.dk