Feature

De største spiludgivelser i december

Af Lau Mellemgaard Eskildsen
26 november, 2023

Efter nogle hæsblæsende måneder med mange store spiludgivelser, bliver årets sidste måned en mere rolig omgang.

Efteråret har været fyldt med store spiludgivelser, og vi har set det ene kvalitetsspil efter det andet. Nu er vinteren på vej, hvilket giver en god anledning til at tilbringe mere tid indendørs, og hvad er bedre end at fordybe sig i et godt spil? Måske har du endnu et spil fra efteråret, som du ikke har prøvet, eller måske leder du efter dit næste virtuelle eventyr. Uanset hvad, byder årets sidste måned på flere spændende titler.

Her er de største udgivelser i december:

SteamWorld Build (PC, PS4/5, Switch, Xbox One, Xbox X/S) – 1. december 

SteamWorld Build er et spil, der krydser flere genrer. I spillets første del bygger og administrerer spillerne en mineby på en fremmed planet. De skal oprette veje, infrastruktur, faciliteter og boliger, mens de tilfredsstiller indbyggernes behov og holder dem glade. Fremskridt i byen måles gennem milepæle, baseret på befolkningstallet, og spillere kan låse op for nye bygninger og teknologier.

I spillets anden del, som låses op ved at reparere en mineskakt, skal spillerne ikke alene bygge en mine, men også rekruttere minearbejdere til at udforske en gammel mine efter gammel teknologi, for at flygte fra planeten. De indsamler ressourcer til at udvide byen og skal udstyre minearbejderne med våben til at bekæmpe minens monstre.

Dragon Quest Monsters: The Dark Prince (Switch) – 1. december 

Dragon Quest Monsters 3: The Demon Prince fortæller historien om Psaro, der er en dæmonprins. I spillet er Psaro forbandet af sin far, Randolfo, der er den nuværende hersker over monstrene, med det formål at forhindre ham i at skade monstre. 

Som et resultat af forbandelsen bliver Psaro nødt til at tage rollen som en Monster Wrangler. Dette kræver, at han rekrutterer og samarbejder med forskellige monstre i løbet af sit eventyr. Spillet udfolder sig over flere forskellige og unikke områder i en fantasiverden, der består af tre hovedregioner: Nadiria, Terrestria og Zenithia.

I løbet af spillet vil spillerne udforske disse områder, hver især fyldt med forskellige monstre, som Psaro kan rekruttere til sit hold. Disse monstre har forskellige evner og styrker, hvilket tilføjer en taktisk dybde til kampsystemet. Spillet kombinerer elementer af rollespil og strategi, hvor spillerens evne til at vælge og træne det rette hold af monstre er afgørende for succes.

Born of Bread (PS5, XSX/S, PC, Switch) – 5. december

Over hele landet skaber væsner fra en fjern fortid kaos! Deres skarnsstreger bringer en enorm fare med sig for alle. Midt i dette drama finder vi vores usædvanlige helt – en golem lavet af brød. Sammen med sine nye venner vil han befinde sig i hjertet af handlingen. På deres rejse vil de opleve fantastiske lokationer og møde spændende figurer. Loaf, som han hedder, ser måske ikke ud af meget, men han kan vise sig at være den helt, som landet desperat behøver.

Udforsk forskellige områder af en forunderlig verden fyldt med gåder, og saml et broget hold af karakterfulde figurer. Sammen med dine venner vil du konfrontere både skræmmende og skøre fjender i et underholdende og originalt turbaseret kampsystem.

Warhammer 40,000: Rogue Trader (PC, PS5, XSX/S) – 7. december

Warhammer 40,000: Rogue Trader er et isometrisk cRPG-spil, der foregår i det rige og omfattende Warhammer 40,000-univers. Spillet lover at føre os ind i en kompleks fortælling og en mørk og krigshærget galakse, hvor hver beslutning har betydning. Som spiller indtager man rollen som en Rogue Trader, som er et magtfuldt menneske med frihed til at rejse på tværs af galaksen. Spillet kombinerer traditionelle RPG-elementer med taktisk kamp, hvilket skaber en dyb og fængslende spiloplevelse. Når spillere udforsker det uendelige rum, vil de støde på forskellige fraktioner, hver med deres egne agendaer og baggrundshistorier, hvilket efter sigende kommer til at skabe en mangfoldig og kompleks historie.

Avatar: Frontiers of Pandora (PC, PS5, XSX/S) – 7. december

Pandoras verden i Far Cry-stil? Ja, hvorfor ikke! 

Avatar: Frontiers of Pandora er et spil, som mange har set frem til i spænding. Det er et action-adventure spil, der er udviklet af Ubisoft, og som naturligvis er inspireret af James Camerons film Avatar. Spillet giver dig mulighed for at opleve Pandoras fortryllende verden i et førstepersons-perspektiv, hvor du spiller som en Na’vi, der påbegynder en rejse tværs over Pandoras vestlige grænse. Et område der ikke er set i filmene.

Spillet udnytter desuden den nyeste version af Snowdrop-engine, hvilket giver en grafisk imponerende og indlevende spiloplevelse. Spillerne vil møde unikke væsener, udforske nye dele af Pandoras økosystem og deltage i en historiedrevet spiloplevelse. 

Terminator: Dark Fate – Defiance (PC) – 7. december

Terminator Dark Fate: Defiance er et realtid strategispil, der udspiller sig i universet fra filmen Terminator: Dark Fate. Gør dig klar til skrækindjagende opgør mellem menneskeheden og et netværk af syntetiske og intelligente maskiner, der udkæmpes i en rå post-apokalyptisk kampzone.

I singleplayer-kampagnen styrer spillerne en fraktion kaldet Founders, bestående af resterne af det amerikanske militær. Spillet byder også på skirmish- og multiplayer-game modes, hvor man kan vælge mellem tre distinkte fraktioner: Founders, Resistance og Legion, og hver fraktion har sin unikke strategiske spillestil. Så her har vi et spil, der appellerer både til fans af Terminator-franchisen og tilhængere af strategispil.

The Day Before (PC) – 7. december

Rejsen mod udgivelsen har mødt mange bump på vejen, og har været præget af forsinkelser og et skift til Unreal Engine 5, men nu ser det endelig ud til, at vi kan opleve dette længe ventede survival-MMO.

The Day Before udspiller sig i et post-pandemiske univers, hvor man som spiller skal navigere i en verden oversvømmet af kødædende inficerede og andre overlevende.

Spillet kombinerer overlevelsesmekanikker med indsamling af ressourcer og interaktioner mellem spillere, både fjendtlige og samarbejdsvillige. Spillere kan samle ressourcer, fremstille genstande og oprette baser alene eller sammen med venner. Og så er der noget der tyder på, at den realistiske grafik og det dynamiske vejrsystem, kommer til at forstærke den medrivende post-apokalyptiske oplevelse.

Pokemon Scarlet/Violet: The Indigo Disc DLC 2 (Switch) – 14. december 

The Indigo Disk er anden del af The Hidden Treasure of Area Zero DLC til Pokémon Scarlet og Violet. Denne udvidelse fører spillerne til Blueberry Academy, et nyt sted fyldt med unikke udfordringer og eventyr. Her vil man møde nye karakterer og støde på nye Pokémons. Historien i The Indigo Disk fortsætter fra The Teal Mask og tilbyder et sammenhængende og medrivende narrativ. For at få adgang til dette nye indhold skal spillerne have gennemført hovedhistorierne i enten Pokémon Scarlet eller Violet og The Teal Mask.

Gnosia (PS4, PS5, Xbox One, XSX/S) – 14. december 

På et rumskib, der driver gennem rummet, står besætningen over for en gådefuld og dødsensfarlig fjende kendt som “Gnosia”. Uden vished om, hvem der er ven eller fjende, laver de en desperat plan for at overleve. De beslutter at sætte dem, der virker mest mistænkelige, i kryostase én ad gangen, i håb om at eliminere Gnosia ombord.

I Gnosia, som er et Sci-Fi Social Deduction RPG, indgår du i samtaler med en række karakteristiske figurer. Dit mål er at finde ud af, hvem der er Gnosia. Du skal bruge de informationer, du får i samtalerne, til at vurdere, hvem du mener er Gnosia, og stemme for at sende dem i kryostase. Dine evner vil udvikle sig i takt med spillets forløb, men det vil besætningsmedlemmernes også. Gnosia kommer nu endelig til både PlayStation og Xbox.

Yderligere udgivelser i december:

Batman: Arkham Trilogy (Switch) – 1. december

The Lost Legends of Redwall: The Scout Anthology (PS5, XSX/S, PC) – 1. december

Svarog’s Dream (PC) – 4. december

A Highland Song (Switch, PC) – 5. december

Tram Simulator Urban Transit (PS5, XSX/S, PC) – 5. december

Blood West (PC) – 5. december

The Lord Of The Rings: Return To Moria (PS5) – 5. december 

Hollow Cocoon (PC) – 6. december

Evil Nun: The Broken Mask (PC, PS5, XSX/S) – 7. december

Paranoid (PC) 14. december

Bahnsen Knights (PS5, XSX/S, PC, Switch) – 14. december

Cookie Cutter (PC) – 14. december

Trinity Fusion (PS5, XSX/S, PC, Switch) – 15. december

Og så er der afslutningsvist en joker!

Baldur’s Gate 3 til Xbox Series X/S forventes at blive udgivet i løbet af december. Det er meget sandsynligt, at den endelige udgivelsesdato bliver annonceret under The Game Awards den 7. december. Personligt tror jeg, at Baldur’s Gate 3 bliver tilgængeligt på Xbox lige efter prisuddelingen.

Lau Mellemgaard Eskildsen – Skribent & Anmelder


Lau er uddannet skolelærer med speciale i kulturfag, og er skribent på et af Danmarks største gaming-communities, Det Danske Gaming Forum. Fallout 3 ændrede hans liv, og lige siden har han haft en forkærlighed for action-RPG spil. Dystopiske narrativer har desuden hans store interesse, og han nyder at nørde rundt i gaming-verdenens eksistentialistiske fortællinger

© Copyright - arkaden.dk