Anmeldelse

Sony INZONE H5-anmeldelse – Solidt par til prisen

Foto: Sony

Af Emil Øgaard
23 februar, 2024

Den sublime lydkvalitet til en fornuftig pris

Sony er nok mest kendt for deres PlayStation-konsol, men man skal ikke underkende dem som hardware-producenter. Her producerer de både TV, lydsystemer og nu også gaming-headsets. INZONE-serien blev introduceret i 2022 som Sonys bud på en linje af dedikerede gaming-headsets.

Her har de taget inspiration af Steelseries’ måde at navngive deres produkter, og har valgt at gå med navnene H3, H5, H7 og H9 (og Earbuds). H3 er budget-modellen og H9 er premium-modellen.

I din sidste måneds tid har jeg haft fornøjelsen af at teste Sony INZONE H5, som er et mid-end gaming-headset, hvor man får en masse god lyd til under 1500 kroner. Normalt bruger jeg SteelSeries Arctis 7P, der på mange måder også er SteelSeries svar på et mid-end gaming-headset. Så hvad gør Sony INZONE H5 anderledes?

Kassen kommer med headsettet, ens USB-A-dongle, USB-C-ladekabel og 3.5mm aux-kabel. Foto: Sony

Specifikationer

  • Forbindelse: 2.4 GHz trådløs/3.5 mm aux-kabel
  • Drivere: Neodym 40mm
  • Frekvensrespons: 5 Hz-20 kHz
  • Mikrofon: Tovejs-mikrofon med AI noise reduction
  • ANC: Nej
  • Knapper: Tænd/sluk, volume-hjul, chat/spil-lyd
  • Batterilevetid: Omkring 28 timer
  • Vægt: 260 g
  • Kompabilitet: PlayStation 5, PC og iOS

Features

Sony INZONE H5 er for det første utroligt behageligt at have på. De lette materialer gør, at det ikke føles trykkende omkring ørerne. Dog kan man efter noget tid mærke det i hovedbunden, grundet den lille pude, som centrerer vægten. Her foretrækker jeg SteelSeries’ “skibrillebånd”, hvor vægten er mere fordelt ud på hovedet.

Materialet føles som det samme plastic, der er på PS5’eren og som Sony Pulse også er lavet af. Forskellen ligger dog i ørepuderne, hvor de på H5’eren er af blødt nylonstof fremfor Pulses knap så holdbare kunstlæder. Det er en smagssag, da nylonstof hurtigt kan komme til at føles varmt om ens ører. Det var ikke noget, jeg lagde synderligt mærke til ved H5’eren.

Man forbinder sin H5 med en USB-A-dongle, der har både har en PS5- og PC-funktion. Ifølge deres Sonys hjemmeside er grunden til dette, at hver platform har forskellige indstillinger. Det betyder også, at du ikke kan bruge Sony INZONE H5 til Nintendo Switch.

Mikrofonen er indbygget i headsettet, hvor den aktiveres ved at skubbes ned til munden, og mutes ved at skubbe den op igen. Det er simpelt, og det virker. Ift. aftagelige mikroner eller mikrofoner, der kan skubbes ind i headsettet, så kan man ikke ændre mikrofonafstanden og -vinklen på H5-headsettet. Det har både sine fordele og ulemper, men overordnet fungerer det upåklageligt.

Lyden i mikrofonen er også hjulpet på vej med en AI-teknologi, der skærer de fleste lyde fra rummet fra. Mine testpersoner i den anden ende, mente at lyden var god ift. det er en headset-mikrofon.

Det der overraskede mig mest ved Sony INZONE H5 var batterilevetiden. I den måned jeg har brugt det on/off til dagligt brug, har jeg kun opladt den én gang. På produktsiden står der, at de kan holde i 28 timer – det stemmer overens med min oplevelse.

Generelt er designet baseret på, at headsettet skal bruges på en PS5. Headsettet har samme USB-C-oplader som til Dualsense-controllerne, og ved ørekoppen har man en knap til at skrue op og ned for hhv. spillyd og chatlyd. Disse funktioner mister man, når man skifter til PC. Her er det mere plug’n’play..

INZONE H5 har et simpelt layout med alle sine features. Foto: Sony

Lydkvalitet

Lyden i Sony INZONE H5 er blændende god ift. prisen. Man får en punchy bass, hvor mellemtonerne går klart og tydeligt igennem. Lige fra MIDI-musikken i Stardew Valley til det klamme soundscape i Resident Evil 2. Med et par solide 40mm drivere leverer headsettet en lyd, de fleste vil være meget tilfredse med.

På sin PC kan man hente INZONE-appen, hvor man kan skrue på EQ af frekvenserne af lyden. Disse indstillinger går dog ikke over, når man skifter til sin PS5, hvor det virker mere skræddersyet. Det er både godt og skidt, da nogle spil godt kan lyde dårlig i mellemtonerne fx Assassin’s Creed: Valhalla. Her savnede jeg den klare lyd, jeg havde indstillet på min PC.

Når jeg sammenligner lydkvaliteten mellem Sony INZONE H5 og SteelSeries Arctis 7P, så er lyden lidt klarere i SteelSeries. Dog er musikafspilningen bedre i H5’eren. Her kan man godt mærke, at Sony er vant til at lave hovedtelefoner beregnet til musik. Man får et fuldt soundscape, hvor man klart kan høre alt fra de hvirvlende violiner i Peer Gynt til de dybe basstoner hos Run The Jewels.

Jeg synes også, at det kan virke begrænsende, at INZONE-brugerfladen kun findes på PC. Vi har alle smartphones, vi hurtigt kan connecte til vores PS5 – lad os kunne styre vores lyd gennem dette i stedet. Det er meget mere brugervenligt.

En ting jeg savner ved denne type headsets er Active Noice Cancelling (ANC). Efter have prøvet nogle headsets med ANC, er det svært at gå tilbage til et headset uden. Hvis man gerne vil have et INZONE-headset med ANC skal man enten vælge H9 eller Earbuds.

Et simpelt overblik over de forskellige knapper på headsettet. Foto: Sony

Konklusion

Sony INZONE H5 er et bundsolidt mid-end gaming-headset, hvor lyden er blændende god ift. prisen. For omkring 1300 kroner kan du erhverve dig et par, der ikke blot fungerer fremragende i samspil med din PS5 og dens Tempest 3D-lyd, men også fungrer godt på PC. Jeg kunne dog godt ønske mig, at headsettet også fungerede på Switch, så man er fuldt dækket ind på alle sine konsoller.

Der er ikke Active Noice Cancellation (ANC) i, hvilket kan være svært at leve uden, når man har vænnet sig til det. Omvendt så er hørebøfferne closed back, hvilket er det næstbedste alternativ til ANC. På den måde undgår man unødig støj fra omverdenen, så man kan virkelig kan leve sig ind i spillet.

Det lette og relativt bløde design gør det behageligt at have på i længere tid, men det kan også mærkes i hovedbunden efter et stykke tid. Her foretrækker jeg selv SteelSeries’ “skibrillebånd”, der mere fordeler vægten jævnt på hovedet.

Den lange batterilevetid og den fine mikrofon gør, at Sony INZONE H5 er nem at anbefale til PlayStation-spillere. Det er lige niveuaet over Sony Pulse. Dog skal man bemærke, at man ikke kan finjustere lyden på sin PS5 – det fungerer kun via PC.

Som en ekstra bonus, så udnytter headsettet Sonys ekspertise indenfor musik-headsets. Udover at bruge headsettet til spil, brugte jeg det også en del til at høre musik på. Her fungerede H5’eren også super godt.


Produkt: Sony INZONE H5 (hvid)

Produkttype: 2.4 GHz trådløs + 3.5 mm aux-kabel, closed back gaming høretelefoner

Kompatibel med: PC, PlayStation 5 og iOS


Om skribenten:

Billede af Emil Øgaard

Emil Øgaard – Skribent & Anmelder


Emil er uddannet Cand. Mag. i Medievidenskab, hvor han specialiserede sig i spilteori og ludonarrativitet. Har tidligere været skribent hos Pixel.tv. Lige siden han spillede Kingdom Hearts for første gang på sin PS2, har han været bidt af RPG-spil. Derudover er spiludvikling i Danmark et af hans store interessefelter.


Sony INZONE H5-anmeldelse© Copyright - arkaden.dk