Arkaden Podcast

Arkaden podcast anmelder – Prince of Persia: The Lost Crown

Af Kasper Pedersen
11 februar, 2024

Er dette comebacket, som Prince of Persia-fans har håbet på?

Prince of Persia er en ikonisk og klassisk franchise, som første gang så dagens lys helt tilbage i 1989. Serien, der blev skabt af Jordan Mechner, er en action/adventure-franchise som, på trods af at være respekteret og anerkendt i industrien, ofte bliver glemt i ørkenens sand af publikum.

De tre første spil fik gode anmeldelser, men det var først da IP’en blev købt af Ubisoft, og spillet The Sands of Time udkom, at franchisen blev decideret historisk. The Sands of Time blev nemlig hyldet af kritikere verden over, og titlen solgte enormt godt. Det blev også startskuddet til en helt ny trilogi, som overordnet set også klarede sig ganske fint hos anmeldere.

Manden bag Prince of Persia: The Sands of Time hed Patrice Désilets, og desværre for Prince of Persia gik han ikke videre med de to næste spil i trilogien. Han havde dog en masse spændende ideer til den, og ville blandt andet tage Prince of Persia i en ny retning efter at have læst om ‘The Order of Assassins’ i en bog på universitetet.

Han ville ændre hele præmissen for Prince of Persia. I stedet for at lade det handle om en prins, der ventede på at kunne reagere, så skulle det handle om en mand der kæmpede for at blive konge. Ubisoft følte at konceptet afveg for meget fra kernen af Prince of Persia, og lod i stedet Patrice Désilets lave et andet spil, som hed Assassin’s Creed. Det spil blev på mange måder dødsstødet på Prince of Persia, og fødslen på en ny Assassin’s Creed-franchise.

Der har ikke været et rigtigt Prince of Persia-spil siden 2010’s The Forgotten Sands. Men nu prøver Ubisoft igen. Denne gang i et Metroidvania-inspireret 2,5D spil, kaldet Prince of Persia: The Lost Crown, som på mange måder virker mere klassisk og tro mod originalerne fra start 90’erne. The Lost Crown har fået enormt gode anmeldelser, men har solgt rigtig dårligt. Faktisk er der i talende stund kun solgt lidt over 300.000 eksemplarer, hvilket bestemt ikke er godt.

Men fortjener spillet overhovedet succes og de gode anmeldelser, eller er det et “knipse-spil” kun for feinsmeckere?

Alt det og meget mere skal vi finde ud af nu.

Du kan som sædvanlig høre med på Spotify, Itunes eller se den på vores YouTube-kanal.

Tusinde tak fordi du lytter med.

Kasper Pedersen – Skribent & Anmelder


Kasper har en kandidatgrad i Corporate Communication, hvor han specialiserede sig inden for tekstforfatning og hjemmesidedesign. Har tidligere været anmelder og skribent hos Pixel.tv i to år. Har en stor kærlighed for alt japansk underholdningskultur, såsom anime og JRPG. Nyder også et godt Survival Horror-spil, der bygger på atmosfæriske gys fremfor tarvelige jump scares.

© Copyright - arkaden.dk