Features

De bedste spil i 2023 – ifølge Metacritic

Af Kasper Pedersen
5 november, 2023

Året 2023 har været et vildt år for spil. Men hvilke spil er de bedst anmeldte?

Vi har set utrolig meget kvalitet i år, når det kommer til videospil. Der har været et spil for enhver smag, og uanset hvilken platform du måtte holde dig til, er det vist sikkert at sige, der har været rigeligt at kaste sig ud i foran den firkantede skærm.

Men med så mange spiltitler at vælge imellem, er ens tid selvfølgelig også begrænset, så hvilke skal man vælge? Mens den store indkøbsdag, Black Friday, nærmer sig, kan det være rart at vide hvad man skal kigge efter. Derfor kan disse kritikerroste titler fra Metacritic nok være et godt pejlemærke, for hvilke magiske universer der er pengene værd.

Vi kigger på tværs af alle nutidige platforme, så der er rigeligt at gå igennem. Placeringen af spillene kan ændre sig i løbet af året, og rækkefølgen for spil med lige høj score er opstillet alfabetisk, men vi har som udgangspunkt kigget på spil med en metacore over 90. Så med det sagt: Her er årets bedste spil – ifølge Metacritic.

26. ‘Cyberpunk 2077: Phantom Liberty’ (metascore: 90)

Cyberpunk 2077 fik en hård modtagelse, dengang det udkom tilbage i 2020. Der var alverdens bugs på PC-versionen, og på konsol var det nærmest uspilleligt. Men CD Project Red gav ikke op, og med en enorm kapital bag sig kæmpede de sig tilbage med en masse patches. Nu er Cyberpunk 2077 ikke bare et hæderligt spil, men også et af de bedst RPG spil på markedet.

Hvad der særligt skyldes spillets placering, er nok den nye 2.0-update, som udkom tilbage til d. 21 september, og lagde grund for en helt ny spiloplevelse. Kort tid efter, bare fem dage for at være helt præcis, udkom den store DLC: Phantom Liberty, der introduceret en helt ny historie og gameplaymekanismer. Det har løftet Cyberpunk 2077 op til at være et af årets spil, hvilket er velfortjent. Du kan eventuelt se, hvad vores anmelder fra Arkaden syntes om det lige her.

Traileren til ‘Phantom Liberty’ viste nye karakterer. En af dem spillet af ingen andre end Idris Alba.

25. Dave The Diver (Metascore: 90)

Dave The Diver har uden tvivl overrasket mange ved sin debut. Hvordan kan man bedst muligt jonglere mellem at drive sin egen sushi-restaurant og samtidig selv fange fiskene?

Svaret findes i Dave The Diver, der bryder alle forventninger med sin høje metascore. Konceptet er på mange måder enkelt, men det er netop denne enkelthed, der får Dave The Diver til at stråle så klart. Her handler det om at finde to nøgleelementer og fokusere på dem fra start til slut. Og som prikken over i’et har udviklerne hos MINTROCKET og Nexon formået at skabe en fortryllende atmosfære og et lækkert grafisk design i den bedste pixel-stil.

Spillet så først dagens lys på PC tilbage i juni, hvor det blev modtaget med åbne arme af spillets første tilhængere. Senere, i slutningen af oktober, fandt det sin vej til Nintendo Switch-konsollen og blev mødt med lige så varm en velkomst som på PC, ifølge Metacritic.

Launch traileren til Dave The Diver viser spillets alsidighed frem med den flotte pixel-art.

24. Ghost Trick: Phantom Detective (Metascore: 90)

Ghost Trick er en historie om mysterium og intriger, der blander sjove logikpuslespil med den overnaturlige verden, og skaber en helt ny samt unik oplevelse inden for håndholdt spil. Capcom står bag denne obskure titel, der blander en del eventyr-spil, med en’ del puzzle-spil.

Ghost Tricks gameplay vil udfordre spillernes hjerner, mens dets distinkte kunst elementer samt karakterdesign leverer sjov og underholdning.

I et interview udtalte Shu Takumi, hoved udvikleren af Ghost Trick: Phantom Detective, “Historien i Ghost Trick: Phantom Detective er fuldstændig fortalt i dette ene spil, så jeg tror, det ville være svært at lave en efterfølger. Dog kan kræfterne fra de døde, som dette spil introducerer, måske rumme visse muligheder.”

23. Jack Jeanne (Metascore: 90)

Jack Jeanne er nok den mest interessante titel på listen, da den skiller sig så meget ud fra de andre med dens gameplay og stemning. Der er nemlig tale om en japansk produceret grafisk novelle, kombineret med mekanismer fra et rytme spil.

Det lyder som en bizar kombination, men det er blevet taget vel imod af anmelderne, som der dog ikke er særligt mange af. Det ændre dog ikke på det faktum, at dette spil levere en anderledes oplevelse, eksklusivt på Nintendo Switch, og er blevet belønnet med en metascore på 90.

Launch traileren til Jack Jeanne giver måske flere spørgsmål end svar, men det kan også have sin egen charme.

22. Marvel’s Spider-man 2 (Metacore: 90)

Det er nok ikke for meget at sige, at Insomniacs Marvel’s Spider-man 2 havde store sko at fylde ud, efter den succes som forgængeren modtog i 2018. Derfor var spændingen stor, da vi første gang så en trailer for spillet til PlayStations Showcase tilbage i 2021, hvor der var tydelig tegn på en Peter Parker og Miles Morales, som arbejdede sammen imod forbrydere.

Samtidig kunne vi høre stemmen fra en af Spider-mans store skurke, Kraven The Hunter, som efterspurgte en ordentlig udfordring, for så at slutte ud med at vise en meget truende Venom. Det var ren guf for fans af det tidligere spil, og nu hvor det er udkommet, ser det ud til at de høje forventninger er blevet indfriet med en metascore på 90. Hvis du vil se, hvad vores anmelder fra Arkaden syntes om det, kan se du se anmeldelsen her.

Den første trailer for Marvel’s Spider-man 2 gav fans høje forventninger

21. Moss: Book II (Metascore: 90)

Fortsættelsen i den farverige ‘Moss’-serie, bygger videre på den historie, som man begyndte med den nuttede Quill fra det originale Moss. I den såkaldte Book II er alting større og mere velpoleret, særligt takket være den mere avanceret teknologi, som PlayStation VR 2 tilbyder.

Der er nye allierede, gamle venner og masser af udfordringer der skal bekæmpes, hvor du kan interagere med verdenen, som var du en slags halvgud. Du skal gøre brug af disse evner for at løse diverse puzzles, som så kan hjælpe Quill med at redde verdenen endnu en gang.

Generelt set er det en længere og bedre oplevelse end det originale Moss. Takket være introduktionen af nye våben og mekanismer, vil din oplevelse af spillets verden være langt mere involverende. Dette reflekteres i den høje metascore af 90, og gør det til en værdig efterfølger til det ganske anderkendte Moss: Book 1.

20. Persona 4 Golden (Metascore 90)

Persona 4 Golden startede ud som en PS Vita eksklusiv titel i 2012, men er senere blevet udbredt til de fleste andre platforme. Dette er en “remastered” version, der stadig bibeholder mange af de samme elementer som det originale, men med højere opløsning og mere flydende gameplay.

Persona 4 Golden introducere spilleren for et engagerende mord mysterium, velfungerende tur-baseret gameplay og det bedste af alt; masser af Teenager drama. For man kan skal også gå i skole, læse lektier og opbygge venskaber, mens man redder ikke bare den lille by Inaba, men hele verden. Som man nu gør i et godt, solidt JRPG.

Dette spil betragtes stadig af mange, som et af de bedste JRPG’s på markedet, og selvom de grafiske detaljer viser sin alder så det er ikke overraskende at en Remaster-model holder en høj metascore. Det er trodsalt svært at ødelægge perfektion, selvom vi har set det før.

Launch trailer tilbage til da Persona 4 Golden kom til Xbox og PC

19. Quake 2

Quake 2 er et klassisk “First Person shooter”-spil på alle led og kanter. Da det oprindeligt udkom tilbage i 1997 på PC, var det en af de helt store konkurrenter til bl.a Doom fra 1993, da det bød på mere brutalt skyderi og havde endda en multiplayer-funktion, som det første også havde.

Selv til den dag i dag er der mange lan-parties, som benytter sig af Quake II når venskabet skal sættes på spil. Det var dog en stor overraskelse, da Bethesda Softworks pludselig lanceret denne remaster af klassikeren, men samtidig til stor glæde for fans rundt om i verdenen. Derfor høre det også til på listen.

Bethesda Softworks overraskede alle, da de offentliggjorde traileren til remaster versionen af Quake II

18. Rogue Legacy 2 (metascore 90)

“Roguelike” er en term, der ofte bliver brugt i nutidens spilverden om titler med “proceduremæssigt genereret” baner, “perma-death”, og højt aktion niveau der udfordrer spillerens reflekser samt observationsevne. Det er en genre der har vundet meget hæder over de sidste år, og med spil såsom Hades, Dead Cell og Hollow Knight er det ingen overraskelse.

En af de mindre omtalte, er nok Rogue Legacy som udkom i 2013. Denne lille indie-titel bød på et udfordrende gameplay, hvor man skulle styre en ridder gennem et slot, der var befængt af monstre og fælder af alle slags, med forskellige evner samt opgraderinger, som man kunne tage med sig, selv efter man døde.

I år kom efterfølgeren Rogue Legacy 2, og med efterhånden 10 års mellemrum er det klart en forbedring. Det er større, flottere og styringen er strammet gevaldigt op, hvilket kun er godt da udfordringerne er endnu mere barske samt nådesløse. Rogue Legacy 2 er et underholdende aktion Roguelike-spil, som bør prøves og nydes, hvis du er til et spil med et solidt og belønnende gameplayloop.

17. The Making of Karateka (metascore 90)

The Making of Karateka er den mest unikke titel på listen, grundet at dets rødder er så stærkt forbundet med fortiden. For der er her tale om et spil, der inkludere en dokumentar omkring dets oprindelse. Karateka udkom oprindelig helt tilbage til Commodore 64 fra 1984.

The Making of Karateka fungere som en slags virtuel tidskapsel, hvor man ikke bare kan spille originalen, men også en remaster og andre udgaver af spillet, som oprindelig aldrig udkom. Der er også inkluderet en dokumentar med den oprindelige programmør, Jordan Mechner, der senere arbejdede på det første Prince Of Persia

The Making of Karatekta er mere end et spil, og klart noget for fans af både klassiske spil og deres historie. Derfor er det passende at dette blik ind i fortiden, er en del af årets bedste og mest mindeværdige spil.

Selv traileren for The Making of Karateka er en bid af en tidskapsel

16. Videoverse (Metascore: 90)

2023 har åbenbart været godt fra grafiske noveller med hvert deres gameplay mekanismer for variation, og Videoverse er endnu et af dem. Her er det unikke at man skal interagere med andre brugere på et fiktivt socialt medie, kaldet “videoverse”. Der vil være mulighed for at spille en række minispil, der er med til at forme hovedpersonen Emmet, og det lader til at være en hyggelig lille historie.

Videoverse har måske ikke fået særligt mange anmeldelser, men det lader til at kritikkere er enige om at retrostilen leder tankerne tilbage til gamle tider, før sociale medier var så udbredt, og det at komme i kontakt med andre var lige så udbredt. Derfor har det fået en score på 90.

V

15. Diablo IV (Metascore: 91)

Diablo IV er en titel, der vækker blandede følelser denne gang. Den generelle bruger score ligger på kun 2.1 ud af 10, og alligevel har den opnået en utrolig høj metascore. Det, der har irriteret mange gamere, er, at Activision Blizzard har kastet sig ud i den uendelige strøm af mikrotransaktioner og det såkaldte Battle Pass-koncept.

Vi kender det alle: forsøg at nå så mange niveauer som muligt på Battle Pass’ tier-systemet, for at opnå ret ligegyldige kosmetiske genstande. På trods af dette kan man ikke benægte, at Diablo IV konstant imponerer på gameplay-fronten.

Det er en af ​​de mange grunde til, at spillet alligevel har markeret sig blandt de store drenge i industrien. De formår også at skabe et relativt omfattende endgame-loop, og med det største kort nogensinde i franchisen er der altid noget at give sig til.

Gameplay trailer, med en masse god action, som også fremviser nogle af spillet facetter.

14. Resident Evil 4: Separate Ways (metascore 91)

Resident Evil 4 Remake er en titel der vil være to gange på denne liste, og det med god grund som vi vil komme ind på senere. Her er der dog tale om DLC’en, Separate Ways. Denne DLC lader dig spille “femme fatale”-typen, Ada Wong, der har sin sideløbende historie med Leon Kennedy fra Resident Evil 4: Remake.

Fans af det oprindelige spil fra 2005 havde nok på fornemmelsen, at DLC’en ville komme, da Separate Ways var en ekstra spilmode i det oprindelige spil. Men nu hvor det er udkommet, giver det alt hvad man kunne have håbet på: Mere aktion, flere monstre, mere historie og et dybere indblik i den mystiske karakter, Ada Wong.

Gameplay er sin helt egen i forhold til Resident Evil 4: Remake. Der er visse ligheder, men inkludere en ny gribekrog, så man kan svinge sig over kløfter og op på højere afsatser. Den kan også bruges i kamp, hvilket giver mere fleksibilitet og fede sekvenser at nyde. Separate Ways er sjovt, blodigt og fortæller en interessant vinkel på en ufortalt historie. Vel fortjent en metascore på 91.

Traileren til Residen Evil 4: separate ways viser hvordan den nye vinkel med Ada Wong vil tage sig ud

13. Sea of Stars (metascore 91)

Vi fortsætter med spil, der har en metascore over 90, og sikke et spil det er. Sea of Stars er et smukt RPG, der leder tankerne tilbage til klassikere såsom Chrono Trigger og Golden Sun. Det gøres blandt andet ved at have et traditionelt tur-baseret kampsystem, flot 16-bit inspireret grafik og musik komponeret af selveste Yasunori Mitsuda.

Det hjælper også gevaldigt at spillet fortæller en medrivende historie, der trækker i hjertestrengene og, igen, fører tankerne tilbage til tidligere tider. Det er ren nostalgi, men ikke uden at spillet har sin egen identitet. Der er hvert fald ingen tvivl om at Sea of Stars har fortjent sin placering på listen, og hvis du stadig er i tvivl, kan du eventuelt se vores anmeldelse af spillet her

Traileren fremviser præcis hvad der er så særligt ved Sea of Stars

12. Turbo Overkill (metascore 91)

Er man til masser af overdreven vold, pixeleret eksplosioner og hyperaktivt aktion, så er Turbo Overkill måske lige noget for dig. Som en anden version af Doom på stoffer, farer man rundt i en by overrendt af AI kontrolleret fjender, og skal blæse dem til atomer med en god variation af våben, samt forskelligt slags gameplay der holder adrenalinen kørende.

Der er også en unik historie, der ganske vist ikke skal tages alt for seriøst, men som alligevel formår at give spilleren lidt motivation, til at spæne rundt i de neon badede omgivelser. Det er mest et spil for adrenalin-junkier, men er man til den slags, fås der intet bedre end Turbo Overkill som har en metascore på 91.

Aktion, pixeleret vold og masser af eksplosioner. Turbo Overkill ser ud til at være en gave for enhver adrenalin-junkie

11. Cocoon (Metascore: 92)

“Det er ikke hver dag det sker. Men nogle gange rammes den bare lige i røven”. Dette var den enkle sætning, vores anmelder Emil valgte, da han skulle beskrive ‘Cocoon’. Denne sætning fanger essensen af hele spillet. Det danske spilstudie, Geometric Interactive, har skabt et smukt adventure-spil med unikke puzzles.

Spillets æstetik er bemærkelsesværdig og formår at opbygge en fantastisk verden. Bag ‘Cocoon’ står talentfulde udviklere som Jeppe Carlsen og Jakob Schmid, der også har arbejdet på spil som ‘Limbo’ og ‘INSIDE’. Disse tre titler emmer alle af kærlighed, passion og præcision.

Hvis du endnu ikke ved om ‘Cocoon’ er noget for dig, kan du læse vores anmeldelse af spillet og få et indblik i denne unikke oplevelse.

Cocoons magiske univers giver sig til kende her i reveal traileren.

10. Slay The Princess (Metascore 92)

Endnu en unik visuel novelle kommer med på listen. Slay The Princess er et horror “vælg-dit-eget-eventyr” spil, som både kan og bør spilles flere gange for at opleve hele plottet fra forskellige vinkler.

Du spiller den typiske helt, der er på vej mod en prinsesse, som er fanget i en kælder i en hytte ude i skoven. Det lyder som dit typiske eventyr kliche, men der er et twist. Prinsessen er nemlig ikke fanget af en ondskabsfuld troldmand eller et monster, men spærret inde for at beskytte verden imod hendes “ondskab”.

Men er prinsessen virkelig ond, og er der ingen anden udvej end at dræbe hende for at redde verden? Det er nogle af de spørgsmål, som du skal løse gennem eventyret, der er meget groft animeret i sort og hvid, med en tegnestil der får figurerne til at ligne noget taget direkte ud af en gammeldags billedbog.

Det er særligt denne grove grafiske stil, som får spillets gyserelementer til at virke mere rammende, og give en sær fornemmelse af gåsehud. Det er samtidig en kort titel, så man kan snildt spille den igennem flere gange henover en weekend. Men hvis man er til et lille, kort gys med et narrativ som du selv skaber, så er Slay The Princess muligvis et godt bud med sin metascore på 92.

Slay The Princess-traileren lægger op til et alternativt tag på den klassiske “Red Prinsessen” trope.

9. Street Fighter 6 (Metascore 92)

Der er særligt to serie som står klart i alle gameres tanker, når man snakker om store kampsport-spil: Tekken og Street Fighter. Disse to titaner har efterhånden eksisteret side om side på markedet siden 94′, og hvilken der er bedst, kan der holdes lange debatter om. Der har dog ikke været noget nyt Tekken i år, det udkommer først i start 2024, men det gjorde Street Fighter 6 til gengæld. Og sikke en titel det er

Street Fighter 6 har alt hvad tidligere spil i serien havde; et solidt karakterudvalg der hver har deres egne unikke angrebsteknikker og højt fokus på controller input, men giver også spilleren en helt ny mulighed for at lave sin egen kæmper. Det er nok mest den sidst nævnte funktion, der i dette tilfælde har tiltrukket ikke kun gamle fans, men også nye spillere som har haft lyst til at kaste sig ud i den farverige kampsports-serie.

Det har medført en stor succes for spillet, og det bliver spændende at se, hvilken retning det fortsat vil tage hele genren, særligt nu hvor konkurrenten nærmer sig med hastige skridt. Indtil da kan Street fighter 6 prise sig for en høj metascore på 92.

Street Fighter har altid vist sig frem med farverige teknikker og karakterer – Street Fighter 6 er ingen undtagelse

8. Super Mario Bros. Wonder (Metascore: 92)

Vi er alle bekendt med den ikoniske italienske blikkenslager, en karakter der har været en fast del af spilverdenen siden 1985 med den originale titel Super Mario Bros. Siden da har vi set utallige udgivelser i forskellige formater som 2D, 3D og racerspil, for bare at nævne nogle få.

Men hvad er det, der gør, at denne helt nye titel når så højt op på rangstigen? Hemmeligheden ligger i at vende tilbage til rødderne, samtidig med at man introducerer både originale og innovative elementer. Spillet udforsker et bredt farvespektrum og spreder glæde gennem sin smukke æstetik og enkle, men effektive gameplay.

Marios nye eventyr præsenterer os for uendelige mekanikker, der viser de utallige nuancer af, hvordan et relativt enkelt 2D sidescroller-spil kan udfolde sig. Hvis du synes titlen virker interessant kan du også læse vores anmeldelse af Super Mario Bros. wonder, og se om det er noget for dig.

Nintendo fremviser det farverige univers.

7. Xenoblade Chronicles 3: Expansion Pass Wave 4 – Future Redeemed (Metascore 92)

Det er noget af en mundfuld af en titel, så vi holder os bare til Xenoblade Chronicles 3: Future Redeemed som er 4 DLC til det oprindelige spil fra 2022. Det har været længe undervejs, men dette sidste stykke DLC er alt ventetiden værd, da den binder en fin krølle på et længere narrativ, som krydser alle tidligere spil i serien – Og det endda med en forgænger!

For Future Redeemed krydser rum og tid, med et glædeligt gensyn af kendte karaktere fra universet, og der er rigeligt med overraskelser til at holde en fanget gennem hele historien. Dette er mere end bare et lille stykke ekstra historie, og hvis man er bare en nogenlunde fan af serien, vil man blive rigeligt belønnet med mere end 18 timers ekstra spiltid.

Xenoblade Chronicles 3: Future Redeemed er en flimrende afslutning på et fantastisk JRPG, og kan give en unik oplevelse for fans, men nybegyndere bør nok starte med det oprindelige 3’er som minimum. Det er dog forståeligt hvorfor det har fået en placering på listen med metascoren på 92.

Nintendo fremviste stolt denne DLC til Xenoblade Chronicles 3 og det med god grund

6. Alan Wake II (Metascore: 93)

Alan Wake II er det nyeste spil på listen, da det udkom d. 27 oktober, men har allerede formået at kæmpe sig op i toppen af Metacritics liste. Det er dog ikke så overraskende, taget i betragtning hvor megen omsorgsfuld og detalje orienteret Remedy Entertainment har været med denne titel.

Spillet er intet mindre end en hyldest til hele Remedys kartotek af spil, og er spækket med referencer, der føres sammen med en tilfredsstillende rød tråd. Selvom det ikke udviser de store innovationer inden for dets gameplay, så er der nogle nye elementer, der formår at hæve Alan Wake II over dets efterhånden mange konkurrenter, og det ligger særligt i dets narrativ.

For plottet i spillet er en genreblanding af horror og thriller, der både skræmmer og underholder spilleren, så de sidder på kanten af deres sæde hele vejen igennem. Spillet halter måske lidt med dets banedesign, og lidt mundane detektiv gameplay, men det er helt sikkert en perle i survival horror-genren, og fortjener sin metascore på 93. Hvis du er nysgerrig på titlen kan du se Arkadens anmeldelse af spillet.

Der lægges op til til en neglebidende gyser/thriller i Alan Wake II’s trailer

5. Resident Evil 4: Remake (Metascore: 93)

Som lovet tidligere, viser Resident Evil 4: Remake sig for anden gang på denne liste. Denne gang er det dog basis spillet, som der er tale om. Capcom har styr succes med deres remakes for tiden, og Resident Evil 4: Remake er bestemt ingen undtagelse.

Det oprindelige spil fra 2005 er blevet poleret på alle leder og kanter. Med en ny kraftig grafisk motor, nye karaktermodeller, strømlinet gameplay, og en historie der formår både at bibeholde originalens overdramatiske attitude, samtidig med at der er kommet noget mere alvor over, er remaken noget lig en triumferende genfortælling.

Der er måske forsvundet lidt af den fjollede stemning, som 2005-udgaven var berømt for, men der er så meget kærlighed i denne titel, at det hurtigt er glemt. Gameplay byder på masser af aktion, men hvis man spiller på en højere sværhedsgrad, vil man snart sande, at der også er en god portion udfordring at finde, som kan gøre kampene nervepirrende.

Resident Evil 4: Remake er klart et af årets bedste titler, hvilket også viser sig i metascoren på 93.

Resident Evil 4 Remake fik alle op af sæderne tilbage til 2022, hvor det blev fremvist til PlayStation State of Play.

4. Metroid Prime Remastered (Metascore: 94)

Metroid er nok ikke nær så populær en serie som Super Mario, men den har sine fans, og er et pragteksemplar på hele “Metroidvania”-genren. Den har trods alt lagt grundstenene for hele denne spil-genre! Så derfor er det nok ikke nogen overraskelse, at det seneste i rækken, Metroid Prime Remastered ligger så højt på listen.

For dette spil er en glimrende remake af klassikeren fra 2002s Gamecube, og viser præcis hvordan 3D-adventure stadig kan være innovativt, selvom det bygger på gamle ideer. Metroid Prime Remastered er et kærlighedsbrev til det originale for gamle fans, men byder også på opdateret grafik samt lyd og opstrammet styring for de nye.

Hvis man har mod på at prøve et action-spækket eventyr med masser af udforskning, samt mulighed for at rulle sig sammen til en kugle, og farer gennem hemmelige passager, så er Metroid Prime Remastered en titel man skal opleve på sin Switch. Det er bestemt din tid værd, indtil Metroid 4 en dag udkommer.

Nintendo overraskede alle, da de ikke bare viste traileren til Metroid Prime Remastered, men også udgav det samme dag

3. The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition (Metascore 94)

The Witcher 3: Wild Hunt er allerede super populært, og hædret som et af de bedste RPG-spil nogensinde, siden det udkom til PC i 2016. Siden da har det opnået en masse prisvindende DLC, som ikke bare byggede videre på et fantastisk fantasi univers, og dets meget karismatiske hovedperson, Geralt of Rivierre, men til tider forbedrede den.

Det er netop disse DLC’er der har været med til at bringe et efterhånden gammelt spil, med på en liste over årets mest roste spil for 2023. The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition indeholder nemlig alle spillets DLC’er og yderligere opdateringer for de nyeste platforme.

Hvis man enten ikke har, eller gerne vil vende tilbage til, dette RPG-eventyr, så er der her den fulde pakke. Der er budt på massevis af spiltimer i denne titel, og selv hvis man ikke er særlig fan af gameplayet, så kan vi garantere at der er rig mulighed for at blive revet med af spillets mange spændende narrativer. Fik en metascore på 94.

The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition byder på opdateret grafik og en samlet oplevelse til de nyeste konsoller.

2.Baldur’s Gate 3 (metascore 96)

Baldur’s Gate 3 er et spil der respekterer din tid, ud fra de valg du tager. Du bliver ikke fortalt hvad du ikke kan gøre, men lader det være op til din fantasi, indenfor visse grænser, naturligvis. Det er særligt det høje niveau af frihed, og interaktivitet som universet i spillet giver dig, der gør at dette snildt kunne være årets spil.

Det er sjældent at vi se et RPG-spil med så mange lag af kreativitet, som overlader karakterernes skæbne i spillerens hænder, men Larian Studios formår dette med perfektion. Det bygger på DnD-regelsættet, så dine valg og kampe er bedømt ud fra digitale “terningekast”, hvilket kan virke lidt overvældende for nye spillere, men vil være det rene guf for RPG-entusiaster.

Der er så meget at holde af i Baldur’s Gate 3, at det er svært at sige noget kritisk om spillet. Måske på nær den høje læringskurve, men det er et klassisk eksempel på “Øvelse gør mester”, og der skal være plads til at lave fejl, så længe du lærer af det.

Spillets historie og lyd-siden er begge et fantastisk stykke håndværk, som igen viser at udviklerne har taget sig god tid, til at levere det bedste produkt for spilleren. Kan virke lidt Hardcore at skulle kaste sig ud i som ens første dyk ind i DnD universet, men hvis man er tålmodig, og klar på et fantastisk eventyr fyldt med spillerstyret valg, så er Baldur’s Gate 3 noget af det bedste man kan kaste sig ud i.

1. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Metascore: 96)

En score på 40/40 i det japanske magasin Famitsu (hvor fire anmeldere hver giver et spil 10/10) betragtes som en sjælden bedrift, og kun 28 spil i magasinets 37-årige historie har opnået denne topkarakter.

På samme måde er en score på 10 i det britiske magasin, Edge også yderst usædvanlig, med kun 24 spil, der har modtaget denne anerkendelse siden magasinet blev lanceret for 30 år siden. Interessant nok er der kun seks titler, der har opnået begge disse hædersbevisninger på samme tid, og ‘Tears of the Kingdom’ er en af dem.

‘Tears of the Kingdom’ deler denne eksklusive liste med tre andre Zelda-titler. Det siger rigtig meget om den enestående kvalitet, Nintendo leverer, når det kommer til Zelda-spil.

Det, der virkelig skiller ‘Tears of the Kingdom’ ud fra andre titler i år, er dets kreative frihed. Med det mener jeg, at der simpelthen ikke er nogen grænser. Det er kun dig, der sætter begrænsningerne. I dette spil kan du gøre præcis, hvad du vil. Alle spillets gameplay-mekanismer fortsætter uden begrænsninger.

Mange spil tager enkelte elementer fra Zelda og bygger et helt spil omkring dem, men ‘Tears of the Kingdom’ går videre og udvider på disse elementer på en måde, der virkelig skiller sig ud. Spillet har i den grad fortjent alt den ros det har modtaget.

Kasper Pedersen – Skribent & Anmelder


Kasper har en kandidatgrad i Corporate Communication, hvor han specialiserede sig inden for tekstforfatning og hjemmesidedesign. Har tidligere været anmelder og skribent hos Pixel.tv i to år. Har en stor kærlighed for alt japansk underholdningskultur, såsom anime og JRPG. Nyder også et godt Survival Horror-spil, der bygger på atmosfæriske gys fremfor tarvelige jump scares.





© Copyright - arkaden.dk