Ad Banner

Anmeldelser

Horizon Forbidden West Complete Edition PC-anmeldelse – Fantastisk smukt med dybde som en vandpyt 

Foto: Guerrilla Games

Af Lasse Bjørnsten Rasmussen
29 marts, 2024

Det andet spil i PlayStation franchisen Horizon er nu udkommet på PC efter 2 år

Horizon Zero Dawn fra 2017 er stadig et af de bedst sælgende PlayStation 4 spil. Man spiller som Aloy i en post apokalyptisk verden, der er fyldt med ikke helt ufarlige robot lignende dyr. Det første spil blev kritikkermæssigt modtaget rigtig godt, og forventningerne til Forbidden West, som jeg husker det, var ret store.  

Jeg har nu spillet det på PC, og det er blevet tid til at kigge på, om spillet har fået en god PC-lancering, og generelt er godt. 

Gudesmuk verden  

Det første man lægger mærke til, er selvfølgelig den helt igennem gudesmukke grafik. Jeg er ikke sikker på, jeg har set et spil, som har bedre visuelle karaktermodeller eller omgivelser end Forbidden West. Det er lige meget, om man ser en cutscene, eller om man løber rundt ude i verdenen, så er grafikken fantastisk.  

Jeg var bange for, at min PC ville have svært med at køre spillet ordentligt, eller at mange af fladerne ikke ville blive vist i den rigtig opløsning. Men jeg kan med stor begejstring meddele, at dette er en rigtig god PC-port af et konsolspil. Vi har tidligere set med fx The Last of Us Part 1 at dens PC-lancering ikke var god, med mange fejl og dårligt optimering. Jeg har en relativ ny PC med et RTX 3080 grafikkort, og med det får man over 100 billeder i sekundet stort set hele tiden på den højeste grafiske tilstand. 

Her ses det tydeligt hvor smuk grafikken er i spillet. Foto: Lasse Ramsussen / Guerrilla Games

Kedeligt meget af tiden 

Når man så har beundret det grafiske, kan man begynde at fokusere mere på selve spillet. Der synes jeg bare ikke det er særligt stærkt. Ja der er nogen få karakter som er spændende at møde, men Aloy er bare ikke en særlig interessant hovedkarakter. Jeg bliver også træt af den konstante snak. Aloy skal konstant pointere et eller andet eller sige noget som spilleren selv kan se, fx i starten af spillet hvor hun skal vælte en stor raket ned over nogle robotter. De to kabler der mangler at blive løsnet, kan man som spiller selv tydeligt se, men det skal selvfølgelig pointeres højt og tydeligt verbalt. Jeg bliver så træt. 

Udover det, så lider spillet også under den store åbne verden. Den falder ned i samme boks som andre open world spil, hvor man laver meget af det samme og det ender med at blive kedeligt at rende frem og tilbage i mange timer ad gangen. Her kan det visuelle altså ikke rede det. 

Foto: Lasse Rasmussen / Guerrilla Games

Konklusion 

Det store spørgsmål for mig her er om Forbidden West er en god PC-port og det er det i den grad! Det køre godt og jeg har rent faktisk ikke oplevet nogen tekniske problemer med spillet. Dog falder det lidt fra hinanden i historien og de generelt lidt kedelige karakterer som befinder sig i verdenen. Der er en interessant verden at gå på opdagelse i og det kunne være så meget bedre hvis karaktererne var gjort mere spændende.  

Hvis man har en PC og ikke har prøvet det før, så vil jeg klart sige at man skal give det et skud, men hvis man ikke var vild med det første, så vil man finde meget af det samme i denne efterfølger.

Udvikler/Udgiver: Guerrilla Games/PlayStation Studios

Genre: Action, Open-World

Platform: PC (anmeldt på), PlayStation 5/4

Lasse Bjørnsten Rasmussen – Skribent & Anmelder


Lasse lever og ånder for film, spil og tv-serier, og elsker at formidle det. Han er en ung purk, der har taget sine første skridt ind i medieverdenen, som har fascineret ham siden han for første gang fik en PlayStation 2-kontroller i hånden og en Nintendo DS ved siden af sig.

© Copyright - arkaden.dk