Ad Banner

Nyheder

Xbox kan ikke følge med Playstation

Xbox VS Playstation

Af Morten Vilstrup Pedersen
11 februar, 2024

Selv efter leveringsproblemer og en hård start på livet så sælger PS5 bare bedre end Xbox Series X|S

Hos Arkaden har vi i lang tid snakket om hvordan fremtiden så usikker ud for Playstation. Mest af alt fordi de eneste rigtige nyheder der kom ud ikke var særligt positive. Man kan vist roligt sige at starten på 2024 har vendt bunden i vejret på hvad vi snakker om.

Microsoft udgiver ikke officielle salgstal for hvor mange konsoller de sælger, men gennem en analyse hos GameSpot og slides fra Take-Two games kan der laves lidt estimater om hvordan tallene ser ud. Tallene kommer fra IDG Consulting, ESA, Newzoo, and data.ai’s “State of Mobile 2023” rapport, og i den anslås det til at der er solgt 77 millioner Gen-9 konsoller på verdensplan per 31. December 2023. Hvis vi fratrækker de 50 millioner, solgte konsoller som Sony meldte ud om i december, efterlader det os med 27 millioner. Det vil sige at der næsten bliver solgt to PS5 konsoller når der bliver solgt én Xbox konsol.

Derudover kan det nævnes at Phil Spencer tidligere har meldt ud at hver Xbox konsol bliver solgt med et tab, hvorimod Sony nu tjener penge på deres konsoller. Endnu et muligt tegn på at det ikke er rentabelt at sende en grøn kydskasse på markedet. I kølvandet på fyringer, og manglende udmeldinger om fremtiden, mens internettet koger over med rygter er dette blot endnu en kedelig nyhed for folk der holder af Xbox. Personligt sidder jeg stadig og håber på at freden snart sænker sig. At jeg kan samle controlleren op, og nyde et spil på min Xbox uden at skulle frygte for fremtiden.

Måske det bare ikke er rentabelt for Xbox at fortsætte kampen mod Playstation? Måske fokusset i fremtiden kun bliver Game Pass og producerer spil dertil. Vi ved heldigvis allerede meget mere i den kommende uge.

Morten Vilstrup Pedersen – Skribent & Anmelder


Morten har en bachelor i Engelsk, og arbejder til daglig med Salg og Service i det mørke Jylland. Hans allerførste rigtige spiloplevelse var Pokemon Blå på tysk i de glade GameBoy dage. Det rangerer også ret højt på listen over yndlingsspil, men nr. 1 må absolut være Neverwinter Nights. Alt, der kan games på skal der games på, og han ejer derfor både PC, Xbox, PlayStation og Switch.

© Copyright - arkaden.dk